Stipendije za studije u Francuskoj

autor: Vesna Novković 0

U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu.

Trebalo bi da bude dodeljeno oko dvadeset stipendija koje će pokriti troškove školarine (u iznosu do 1000 €, osim u izuzetnim slučajevima…),  života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja. Studenti koji budu izabrani imaće status „stipendiste Francuske Vlade”.

  • master II, stipendija u trajanju od 10 meseci
  • doktorat, stipendija omogućava da se naizmenično boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine, s tim što bi student trebalo godišnje da provede u Francuskoj 6 meseci, to jest 18 meseci ukupno, u skladu sa ugovorom o komentorstvu između Univerziteta u Srbiji i odabranog Univerziteta u Francuskoj.

Pažnja: s obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za  druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj. 

Krajnji rok za podnošenje kandidatura: 18. mart 2014. godine

Za više informacija : www.institutfrancais.rs

Nema komentara

Napišite komentar