Konkursi Disovog proleća

autor: Vesna Novković 0

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” iz Čačka i Odbor manifestacije Disovo proleće raspisali su konkurse za nagradu Mladi Dis i za esej o Disovom stvaralaštvu.

Nagrada Mladi Dis dodeljuje se za najbolji rukopis za prvu pesničku zbirku napisanu na srpskom jeziku, autora do 31 godine starosti. Autori treba da dostave organizatoru rukopis u tri primerka, sa najmanje 30 pesama, potpisan šifrom, do 10. aprila.

Pobedniku, po odluci tročlanog stručnog žirija, pripada plaketa Mladi Dis i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji Tokovi. Na konkursu za esej o pesniku Vladislavu Petkoviću Disu i njegovom stvaralaštvu pravo učešća imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici.

Autori šalju radove u tri primerka, potpisane šifrom, sa šifrom u posebnoj koverti, takođe do 10. aprila. Tročlani stručni žiri će odabrati tri najbolja rada čije autore Biblioteka novčano nagrađuje.

Rezultati za oba konkursa biće objavljeni do 20. maja, a nagrade uručene na završnim svečanostima 51. Disovog proleća u Čačku.

Nema komentara

Napišite komentar