Konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije

autor: UNS/M. S. 0

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarske nagrade za 2018. godinu, za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima tokom prošle godine.

Ilustracija: Beta

Novinarski radovi koji su objavljeni u medijima u periodu od 10. decembra 2017. do 10. decembra 2018. godine, biće nagrađeni u sledećim kategorijama:

Nagrada za celoživotno stvaralaštvo, koja se dodeljuje za ukupan rad i zapažen doprinos novinarstvu.

Nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović“ dodeljuje se za najbolji godišnji uređivački koncept i ostvarenje.

Nagrada za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“ dodeljuje se prema oblicima novinarskog izražavanja, i to u kategorijama: vest i izveštaj, reportaža, fotografija i televizijski snimak, karikatura (i novinarska satira).

Nagrada „Bogdan Tirnanić“ dodeljuje se za komentar ili kolumnu.

Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ dodeljuje se za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo.

Zlatna povelja se dodeljuje se za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Nagrada “Aleksandar Tijanić” za borbenost u novinarskom izražavanju “Aleksandar Tijanić” dodeljuje se od 2015. godine, za tekstove, priloge objavljene u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, ali i za novinarski potez koji bi zavredeo ovu nagradu. Napomena: za razliku od prethodnih, za ovu nagradu mogu konkurisati novinarski radovi objavljeni u perodu od 28. novembra 2017. do 28. oktobra 2018. godine. Rok za slanje predloga je 28. novembar 2018. godine.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani. Predlozi treba da sadrže jasno naznačen naziv nagrade za koju se konkuriše, obrazloženu kandidaturu i novinarske radove za koje su autori kandidovani (isečke ili fotokopije tekstova, tonske i video zapise - CD ili DVD).

Predloge za nagrade treba dostaviti najkasnije do 15. decembra 2018. godine, na mejl [email protected], ili poštom u pet primeraka na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za godišnju nagradu UNS-a“, dok je za nagradu „Aleksandar Tijanić“ piše naznaka „Za novinarsku nagradu Aleksandar Tijanić“. Predlozi se mogu dostaviti i lično, u sekretarijatu UNS-a.

Nagrade najuspešnijima u 2018. godini biće uručene na Dan UNS-a, 21. decembra, dok će ime dobitnika Nagrade „Aleksandar Tijanić“ biti objavljeno 13. decembra, na dan kada je on rođen.

Nema komentara

Napišite komentar