Regionalni nagradni konkurs Spasimo putopis

autor: Milan Damjanović 0

Treću godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs „Spasimo putopis“. Svaki autor ima pravo da priloži najviše tri priče bez minimalne i maksimalne dužine, a tri najbolja rada, po proceni žirija, biće novčano nagrađeni.  

Foto: Lazar Pašćanović

Definišući putopis u najširem mogućem smislu, Klub putnika pruža kandidatima slobodu da pišu „od geološke studije do ljubavne price”, gde putovanje služi kao odskočna daska da autori ispričaju neku svoju priču.

„Pišite o nečemu što vam se dogodilo, bilo to u spoljašnjem ili unutrašnjem svetu. Manje se bavite opisima već milion puta opisanih mesta, a više opisima svojih unutrašnjih pejzaža, o kojima niko sem vas nije kompetentan da govori. Putovanje je tu samo izgovor za stvaranje, dekor za priču. Kreativni rad može biti dobar način da svoja osećanja, čak i ona najteža, kanališemo u nešto produktivno”, poručuju iz uredništva Kluba putnika.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Lana Bastašić, Lazar Pašćanović, Nikola Kuprešanin, Pavle Aleksić, Slađana Nina Perković i Uroš Krčadinac. Sve priče koje uđu u uži izbor dobiće komentare od članova žirija koji zadržava pravo da ne proglasi pobednika, ili da proglasi samo prvo, drugo ili treće mesto. Rezultati će biti objavljeni 15. marta na sajtu Kluba putnika, a prednost imaju radovi nastali radi ovog konkursa, a potrebno je naznačiti da li je putopis ranije objavljivan.

Prva nagrada iznosi 200 evra, druga 100, a treća 50. Neke od priča koje uđu u užu selekciju biće objavljene na sajtu Kluba putnika, uz dozvolu autora, a takođe postoji mogućnost da najbolji radovi budu uključeni u neku od budućih štampanih antologija.

Radovi se šalju najkasnije do 15. februara na adresu [email protected], u poruci naslovljenoj „Konkurs 2021.”

Nema komentara

Napišite komentar