Konkurs za mlade „Šta nam teško”

autor: Andrea Knežević 0

U toku je poziv za prijavu projekata na konkurs „Šta nam teško” koji omogućava mladima (od 15 do 30 godina) da dobiju finansijsku i mentorsku podršku za realizaciju ideja koje odgovaraju na potrebe lokalne zajednice. Akcije mogu biti ekološke, obrazovne, socijalne, tj. posebno usmerene ugroženim grupama ljudi, kao i kampanje, kulturni programi i mnoge druge. 

Foto: Pokret gorana Vojvodine (PGV) 

Konkurs je, po rečima jednog od njegovih mentora Marije Petrović, sigurna zona za mlade da se oprobaju u organizovanju aktivnosti na nivou svojih lokalnih zajednica ali i dobra vežba da uoče probleme i pronađu rešenja uz finansijsku podršku i uz pomoć mentora. 

Za učešće u programu se mogu prijaviti neformalne grupe od minimalno pet osoba od 15 do 30 godina koje su državljani i borave na teritoriji Srbije, među kojima se jedna od njih izdvaja kao zvaničan predstavnik tj. predstavnica grupe (mora biti punoletan/na) i koje su direktno odgovorne za pripremu i realizaciju projekta koji predlažu, kao i udruženja mladih, čiji Upravni odbor ima minimum 2/3 mladih od 15 do 30 godina.

Poziv za prijavu projekata započeo je u julu i trajaće se do 15. novembra ili do utroška sredstava. Kroz konkurs, koji je u okviru programa „Mladi su zakon 2021”, biće podržano ukupno 130 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 20.000 do 42.000 dinara po projektu. 

Detalje o konkursu možete pronaći ovde: https://mladisuzakon.rs/stanamtesko-konkurs/
Digitalni formular možete pronaću ovde: https://istrazivaci.wufoo.com/forms/mwybndp1cabozq/
Kontakte mentora možete pronaći ovde: https://mladisuzakon.rs/partneri-i-mentori/

Konkurs „Šta nam teško” sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Pokret gorana Vojvodine je zadužen za Severnobački, Severnobanatski, Zapadnobački, Južnobački, Srednjobanatski i Sremski okrug. 

Nema komentara

Napišite komentar