SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ: Italijani su opsednuti taktikom

autor: Vanja Pajović 0

Sergej Milinković Savić jedan je od najperspektivnijih mladih fudbalera Evrope koji svojom igrom privlači pažnju svih velikih klubova. Ove sezone je jedna od najbitnijih karika za uspeh koji Lacio ostvaruje kako u italijanskom prvenstvu, tako i u Ligi Evrope.

Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić važi za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera današnjice. Svoje prve fudbalske korake Sergej pravi u FK Vojvodinasa kojim osvaja Kup Srbije. Sa belgijskim Genkom potpisuje petogodišnji ugovor, ali zbog odličnih partija i interesovanje većih svetskih klubova za Sergeja raste.

Tako on već naredne sezone zvanično postaje fudbaler italijanskog Lacija gde i danas sa velikim uspehom nastupa. Najveće dostignuće u karijeri je svakako osvojeno Svetsko prvenstvo u fudbalu sa reprezentacijom Srbije do 20 godna koje se održalo na Novom Zelandu.

Između ostalog, Sergej je, ne svojom voljom. bio i jedna od "jabuka razdora" između selektora Slavoljuba Muslina, koji je reprezentaciju Srbije prvi put posle osam godina odveo na veliko takmičenje, i Fudbalskog saveza Srbije. Nakon odlaska Muslina, Milinković Savić je pozvan u reprezentaciju i odmah je pružio odlične partije. Ovog puta za Univerzitetski odjek priča o pohodu Lacija u Ligi Evrope.

Forma Lacija je u neverovatnom usponu zaista pružate dobre partije kako u ligi tako i na evropskoj sceni. Šta je to što čini ekipu tako posebnom ove sezone?

­- Krenuli smo dobro ovu sezonu i na lep način smo je otvorili pobedom protiv Juventusa u finalu Super kupa. Ključ svega je to što smo mlada ekipa i što vlada dobra atmosfera bez nekog velikog pritiska.

Koliko se utakmice u italijanskom prvenstvu zapravo razlikuju od utakmica u Ligi Evrope?

- Svaka utakmica je priča za sebe. Prvenstvena razlika između ta dva takmičenja je taj što u italijanskoj ligi sve ekipe imaju sličan stil fudbala samo su različito taktički pripremljene, dok je u Evropi skroz druga priča. Evropska takmičenja donose različite stilove fudbala u zavisnosti od države u kojem se određeni klub nalazi . Liga Evrope je spoj različitih fudbalskih znanja i zato igranje u ovom takmičenju ima posebnu čar.

Koliko je teško igrati utakmice u kojima treba opravdati ulogu favorita?

- Takve utakmice su automatski mnogo teže iz razloga što se stvara nepotreban dodatni pritisak.

Kakve su vaše ambicije u Ligi Evrope?

- Naravno da su ambicije da doguramo što dalje. S obzirom da su Italijani opsednuti taktikom, i u našoj ekipi je taktika od presudnog značaja. Smatram da smo dobro pripremljeni, ali dosta je utakmica pred nama tako da gledamo samo pozitivno.

Nema komentara

Napišite komentar