MILAN KATIĆ: Još uvek nismo svesni uspeha

autor: Teodora Vasiljević 0

Milan Katić je odbojkaš kluba „Vojvodina NS seme“, gde igra na poziciji primača. U novosadskom klubu je šest godina, a ove sezone sa svojim timom postigao je najveći uspeh u istoriji srpske klupske odbojke. 

foto: novosti.rs

Pobedivši portugalsku Benfiku odbojkaši Vojvodine osvojili su evropski Čelendž kup. Pored ovog velikog uspeha, Katić i saigrači osvojili su i Kup Srbije. Ovaj mladić iz Batajnice za Univerzitetski odjek kaže da ni oni sami nisu svesni uspeha koji su napravili u Lisabonu:

– Nismo imali vremena da se vratimo unazad i prisetimo se detalja pošto smo igrali polufinale Super lige sa „Crvenom zvezdom“. Kako vreme bude prolazilo bićemo sve više svesni uspeha koji smo napravili.

Da li je postojao neki prelomni momenat kada ste shvatili da je osvajanje trofeja vaš domet, jer je uglavnom delovalo posle svake pobede da  niste očekivali da ćete dotle dogurati?

Po meni je prelomni trenutak bio posle dvomeča sa „Trentinom“. Ta utakmica nam je pokazala da možemo da pariramo najboljima. Posle toga je sve bilo lakše i sve je išlo svojim tempom tokom mečeva u okviru Čelendž kupa

 Da li ste imali neku podršku Odbojkaškog saveza, grada?

Jesmo. Grad je uz nas od početka sezone i svaka im čast na tome. Odbojkaški savez nas je takođe podržao u svakom smislu kroz naš put u Evropi.

Koliko je bilo značajan psihološki momenat, s obzirom na to da ste najmlađa ekipa na takmičenju, bez iskustva u velikim evropskim mečevima? Na koji način ste uspevali da ostanete tako hladne glave, da ne sagorite ili podlegnete pritisku?

Svi se pitaju kako smo se ponašali i igrali na terenu kao da smo matori. Ova ekipa jeste mlada, ali ima dosta iskustva, dovoljno da napravi ovakav uspeh. Sigurno je mirna glava presudila u odlučujućim trenucima jer nam je fizička snaga bila na izdisaju.

Smatraš li da je taj kolektivni duh, koji vi sigurno posedujete, odigrao veliku ulogu u osvajanju ovih trofeja?

Naravno. Atmosfera u ekipi i sjajan kolektiv u svlačionici je po meni sigurno glavni razlog za dobre igre „Voše“ ove sezone. Pa mi imamo više popijenih kafa posle treninga nego pola ekipa treninga.

foto: dnevnik.rs

Nažalost, izostala je i treća titula u ovoj sezoni? Da li osvojeni kupovi mogu u potpunosti da nadomeste neosvajanje titule prvaka države?

Ostaje veliki žal za trećom titulom, išli smo redom, uzimali smo sve što smo stigli, ali jednostavno nismo mogli i to treće. Naravno, ova dva takmičenja imaju svoju težinu i iskreno, da me je ko pitao da li bih želeo da se završi sa dva trofeja pristao bih odmah i još doplatio da ovako bude.

Niko nije očekivao, pa verovatno ni vi sami, da ćete se zaustaviti na polufinalu. Šta je po tebi glavni uzrok tome?

Jednostavno nismo imali snage da izdržimo ovu seriju fizički. Šteta, Čelendž kup nam je dosta doneo, ali nas je sputao da u prvenstvu damo maksimum. Mislim da su i igrači „Zvezde“ bili svesni da ne možemo više, iskoristili to i ušli u finale, na čemu im čestitam.

Šta je, naravno, osim osvajanja Kupova, ono po čemu ćeš pamtiti ovu sezonu?

Atmosfera u ekipi je prvo po čemu ću pamtiti ovu sezonu i moj boravak u „Voši“ uopšte, dva trofeja koja nije bilo lako osvojiti, skoro pun Spens u finalu Čelendž  kupa. Ima, naravno, još lepih sećanja, ali eto ovo je nekoliko najvažnijih.

Tvoj ugovor ističe, da li si dobio neke ponude, možeš li da nam otkriješ nešto o tome?

Ne bih mnogo da otkrivam, ali ima ponuda. Na meni je sada posle kraja sezone da odaberem put kojim ću ići. Žao mi je, ali i do toga je moralo doći.

Šta je ono što će ti najviše nedostajati kada odeš?

Sve će mi nedostajati. Šest godina sam igrao u „Voši“, tu sam se i afirmisao, sazreo, stekao prijatelje, ne samo na terenu, nego i van njega. Siguran sam da ću se jednog dana vratiti u „Vošu“ i nastaviti gde sam stao.

Nema komentara

Napišite komentar