LUKA MILIVOJEVIĆ: Jedva čekam da ponovo istrčim na teren „Marakane“

autor: Stevan Bokan 0

Uoči prijateljske utakmice „Crvene zvezde“ i „Olimpijakosa“, koja je završena rezultatom 2:2 razgovarali smo sa fudbalerom grčkog tima i reprezentativcem Srbije, Lukom Milivojevićem.

 

foto: privatna arhiva

 

„Crvena zvezda“ je praktično osvojila titulu šampiona Srbije i time obezbedila učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kako bi se ekipa što bolje pripremila za nastupe u Evropi, odlučeno je da se odigra nekoliko prijateljskih mečeva sa zvučnim protivnicima. Opšte je poznato da „Crvena zvezda“ i „Olimpijakos“ već decenijama imaju odličnu saradnju i prijateljske odnose, a navijačke grupe ova dva kluba smatraju se bratskim već punih 30 godina.

Kada se uz sve ovo pridoda i činjenica da je „Olimpijakos“ redovan učesnik Lige šampiona, ne treba da čudi što je atinski klub bio prva opcija za kontrolni meč. Bivši vezista „Crvene zvezde“ je posle kratke epizode u belgijskom „Anderlehtu“ ponovo zadužio crveno-beli dres, ali kluba iz Pireja. 

Njegova karijera se konstantno kreće uzlaznom putanjom, tako da je ovo idealan trenutak da ponovo zaigra na terenu gde se potpuno afirmisao i pred navijačima kojima je ostao u lepom sećanju.

 

Šta očekujete od utakmice između „Crvene zvezde“ i „Olimpijakosa“?

Očekujem jednu lepu utakmicu u prijateljsko-bratskoj atmosferi. Biće to odlična prilika da obe ekipe proslave titule u domaćim šampionatima. Jedva čekam da ponovo istrčim na teren „Marakane“ i odigram prijateljsku utakmicu protiv kluba za koji čitav život navijam, a siguran sam da će atmosfera biti za pamćenje.

 

U slučaju da „Zvezda“ uđe u Ligu šampiona, da li biste više voleli da budete u istoj grupi ili biste želeli da izbegnete taj susret?

Prvenstveno bih voleo da uđu u Ligu šampiona, to je najbitnije. Što se grupe tiče, voleo bih da ih izbegnemo jer nikom neće biti lako da igra u Beogradu pred onakvom atmosferom. Sa druge strane, ukoliko se nađemo u istoj grupi, to će biti prilika da navijači dva kluba imaju zajedničko navijanje na dve utakmice, kao što je bio slučaj kada su se sastali naši košarkaški klubovi.

 

Gde biste želeli da nastavite karijeru?

Za sad nisam razmišljao o tome, prvenstveno jer sam još pod ugovorom. Dosta sam napredovao u ovom klubu i zaista se lepo osećam ovde. Postoje interesovanja pojedinih klubova, ali nikad nisam voleo da gledam mnogo unapred, već hoću da idem korak po korak i siguran sam da će mi se to isplatiti.

foto: privatna arhiva

 

Pored klupskih, imaš i reprezentativne obaveze. Kakva su očekivanja od predstojećih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo?

Pre svega očekujem da dobro počnemo te kvalifikacije i da uhvatimo zalet odmah na startu. Nakon toga sve ide mnogo lakše, atmosfera je odlična kada se ređaju pobede, a sam taj odnos u ekipi je možda i presudan za uspeh. Naravno, uz uspeh dolazi i zadovoljstvo navijača. Dobrim rezultatima možemo da dovodimo publiku na stadione i da narod ponovo ima veru u nacionalni tim.

 

Nedavno ste drugi put postali otac. Koliki podstrek vam pruža porodica?

Pre nekoliko dana mi se rodila ćerka Iva i ponovo sam osetio isti onaj osećaj kao kada mi se rodio sin Mihajlo. Porodica mi daje sve. Dakle sve što je potrebno jednom sportisti: ljubav, energiju, mirnoću, kada je teško, pažnju. Delimo uspehe, ali delimo i teške trenutke. Zbog njih nikad ne posustajem i odatle crpim snagu da treniram svakog dana. Bez njih bi sve ovo bilo mnogo teže. Jednostavno, porodica mi je stub života, kako poslovnog, tako i privatnog.

 

I za kraj, ko vam je najbolji prijatelj u timu, a ko je najbolji fudbaler sa kojim ste do sada igrali?

U timu stvarno imam mnogo prijatelja, različitih nacija, vera i boja kože. To je ono zbog čega je fudbal veliki, jer spaja ljude iz čitavog sveta i uči ih da sarađuju i žive zajedno. Zaista ne bih mogao nikoga da izdvojim, stavio bih ceo tim u prvi plan. Što se tiče najboljeg fudbalera, tu već moram nekoga da izdvojim. Čori Domingez je definitivno najkvalitetniji i najkompletniji fudbaler sa kojim sam do sada igrao.

Nema komentara

Napišite komentar