DEJAN BABIĆ: Uvek do kraja i srcem

autor: Ivana Berta 0

Prolećni deo sezone rukometnog prvenstva Srbije je počeo, a Crvena zvezda je na čelu tabele. Bitnu ulogu u ovom timu imaju i „mlade snage”, a jedan od takvih je Dejan Babić. Sa dvadesetogodišnjim rukometašem razgovarali smo o ambicijama Crvene zvezde u nastavku takmičenja.

Babić je rođen u Iđošu, u opštini Kikinda, a igra u Crvenoj zvezdi dve godine. Bio je i član kadetske i juniorske reprezentacije naše države. U Trabzonu, na Olimpijadi za mlade, sa kadetskom selekcijom osvojio je treće mesto. Babić igra na poziciji pivota i važi za veoma perspektivnog igrača. Uostalom, vreme je na njegovoj strani. Crvena zvezda je uspešno završila polusezonu kao prva na tabeli, a upravo je Babić bio jedan od najefikasnijih igrača, a njegova očekivanja u drugom delu sezone su vrlo visoka.

Bili ste jedan od najefikasnijih igrača u jesenjem delu sezone, a u nastavku će vam se pridružiti i Viktor Matičić koji je najbolji strelac iz prethodnog šampionata. Kakav nastavak očekujete sa ovim pojačanjem?

On je bio naš najbolji strelac i svakako će nam njegov povratak mnogo značiti. Kada znate da u timu imate nekoga ko toliko dobro igra, daje vam podstrek da i sami budete što bolji, poželite da napredujete i nekom drugom isto tako budete primer. Timski duh je vrlo bitan u ekipnim sportovima.

Već sedam godina ste bez titule, a ova sezona je počela vrlo uspešno. Nadate li se tituli posle tolikih godina?

Sve ide ka tome, sam početak sezone i naša forma bi mogli da budu za titulu, ali vreme će pokazati. Mi se svakako nadamo što uspešnijoj sezoni i na tome naporno radimo. Loše prilike su nas snašle poslednjih godina, ali nam se sreća konačno nasmešila. Uspeh je motivacija, a mi smo na polusezoni bili odlični, a takvom se i nastavku nadamo.

Tri boda ste ispred tima Sloge, a prate vas i Partizan i Metaloplastika. Šta može da se desi da prokockate toliku bodovnu razliku i da se ne plasirate u plej-of?

Imamo šest kola ispred nas, zaista je nemoguće da ne budemo u plej-ofu. Verujemo u sebe. Dosadašnje utakmice su pokazale da i kada je teško umemo da pronađemo izlaz kao pobednici pa zašto ne bi tako bilo i dalje? Sa dodatnim pojačanjem i sa ovim samopouzdanjem, neće nam biti ravnih. Rukometaši su poznati kao veoma impulsivni sportisti, tako da svaki meč ima svoje čari, ali se uvek ide do kraja i srcem.

Veću podršku navijača imate na gostujućim utakmicama nego na onima „kod kuće. Šta mislite zbog čega je to?

Već nekoliko puta se putem medija apelovalo na dolazak navijača, očekujemo podršku, pogotovo nakon uspešne polusezone. Pretpostavljam da je navijačima opao moral u lošem periodu, ali da smo u jesenjem delu sezone povratili njihovo poverenje.

Pored toga što igrate za Crvenu zvezdu, takođe igrate i za reprezentaciju. Osećate li veliku odgovornost prema naciji kada igrate u dresu reprezentacije?

To je nešto posebno, deo kada zasvira himna. Imate ceo film pred očima, delove svog života i jednostavno se osećate jako spremnim za taj meč. Naravno, postoji i doza odgovornosti jer želite da svoju zemlju predstavite u najboljem svetlu, kao fer, borbene i spretne igrače, kao pobednike. Moj život se zasniva samo na rukometu. Kada se nečemu posvetiš, ideš sa pravim stavom, sve se to vrati i ide uzlaznom putanjom. Naravno, ima tu vremena i za odmaranje, treba biti umeren.

Nema komentara

Napišite komentar