Zmajeve dečije igre

autor: Marina Mandadžić 0

Pedesetosmo izdanje manifestacije Zmajeve dečije igre će se održati pod sloganom „Što god više čitaš, sve si veći i jači i trajaće do 7. juna. Narednih dana novosadska publika će moći da vidi književna izdanja za decu i mlade i stvaralaštvo pisaca. 

Na ovom festivalu će učestvovati oko sedam hiljada dece i 150 umetnika u više od 100 programskih celina. Tokom autorskih večeri posetioci će imati mogućnost da vide omiljene autore, upoznaju se s njima i razgovaraju o pisanju i delima. Svih festivalskih dana, na otvorenim gradskim prostorima biće organizovani različiti multimedijalni programi kao i naučne i umetničke radionice.

Na maloj i velikoj sceni Zmajevih igara svakodnevno će se održavati koncerti klasične, rok, pop i džez muzike, uz učešće brojnih horova, dečijih i studentskih orkestara i pop rok grupa. Stručni program festivala čine projekcije filmova, predavanja, javna čitanja i savetovanje o književnosti za decu.

Veliki broj dece je već prvog dana ovog festival došao da isprati aktuelna dešavanja u samom centru Novog sada, jedna od njih je i desetogodišnja Maša rekla je da je na Zmajeve dečije igre došla da bi se družila s decom.

„I ove godine sam došla na festival da bih slušala muziku i zabavljala se sa drugarima“, kazala je Maša.

Osim dece u programu uživaju i stariji novosađani i roditelji.

„Lepo je što ova kulturna manifestacija održava dugu tradiciju“, istakla je roditelj i posetilac Marija Stanković.

Zmajeve dečije igre predstavljaju najveću umetničku manifestaciju u Srbiji namenjenu deci. Ovogodišnje igre će se završiti velikim koncertom studenata glume koji će izvoditi numere iz poznatih muzičkih predstava i filmova. 

Nema komentara

Napišite komentar