Vučićeva fotografija na školskom zidu zbog kulta državnosti

autor: Insajder.net 0

Goran Nestorović, direktor srednje škole “Nikola Tesla” u čijoj zbornici je tokom posete ministra obrazovanja Mladena Šarčevića bila istaknuta uramljena fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže da je fotografija postavljena na njegovu inicijativu.


Foto: YouTube/ Printscreen/ Insajder

On je za Insajder rekao da u kačenju Vučićeve slike na zid ne vidi ništa loše.

– Našu školu je prvi put posetila visoka državna delegacija i onda smo u okviru dekoracije, a i zbog želje da se prikaže kult državnosti, fotografiju koja se inače nalazi u mojoj kancelariji prebacili u zbornicu – navodi direktor ove srednje škole u Kostolcu.

On dodaje i da je cela škola povodom posete delegacije bila dekorisana slikama, kako je naveo, srpskih velikana poput Mihajla Pupina, Nikole Tesle kao i peharima i medaljama učenika škole. Kako je rekao, “žao mu je što mediji nisu to primetili”.

Na pitanje Insajdera zar nije dovoljan kult državnosti zastava Srbije, Nestorović navodi da u školi, ali u njegovoj kancelariji postoje brojne zastave, ali smatra da i fotografija predsednika kazuje isto.

– Deca će u narednom periodu, kao deo gradiva učiti o predsedniku Aleksandru Vučiću kao jednom od predsednika Srbije – kaže Nestorović dodajući da je on, dok je predsednik bio Tomislav Nikolić, u svojoj kancelariji imao i njegovu fotografiju uramljenu. Dodaje da se on ne bavi politikom, ali na pitanje da li je član Srpske napredne stranke kaže da jeste, ali ne aktivan član.

Uprkos činjenici da je u toj prostoriji proveo dvadesetak minuta, Šarčević kaže da sliku nije ni video.

Kada je ministar odbrane Aleksandar Vulin predložio da se predsednikove fotografije nađu na zidovima u kabinetima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, razvila se polemika koju je Vučić prekinuo rekavši da se ne slaže sa inicijativom ministra odbrane. Ipak, predsednica Vlade Ana Brnabić tada je takođe podržala upotrebu fotografija predsednika u državnim institucijama, uz obrazloženje da treba jačati kult nacionalnih simbola Srbije.

Nema komentara

Napišite komentar