Veče namenjeno promociji prirode

autor: M.J. 0

Društvo za promociju prirode Srbije održaće Veče otvorenih vrata u petak, 12. aprila na Prirodno-matematičkom fakultetu u 19h, kako bi upoznali građane sa svojim radom, ali i sa važnošću očuvanja prirodnih vrednosti Srbije.

Nevladina, neprofitna organizacija Društvo za promociju prirode Srbije postoji od 2015. godine i bavi se promocijom prirodne baštine Srbije. Čine je studenti biologije, turizma, hemije, fizike, žurnalistike, kao i studenti iz IT sektora. Njihova motivacija jeste popularizacija biodiverziteta naše zemlje, kao i lično usavršavanje kroz projekte, programe zaštite prirode, Erazmus+ projekte, obuke i kurseve.

Društvo je do realizovalo brojne projekte, među kojima je i „Prirodom kroz Srbiju“, koji se bazira na izradi naučno-popularne publikacije, odnosno istoimenog časopisa.

– Pored informacija vezanih za biologiju, ekologiju i zaštitu životne sredine, ovaj časopis ima za cilj i da podstakne čitaoce na bliži odnos sa prirodom i putovanja na mesta o kojima se pisalo. O tome, ali i o drugim aktivnostima Društva, posetioci će moći da se informišu na Večeri otvorenih vrata. Otvoreni smo za sva pitanja – kaže osnivač i predsednik Udruženja Stefan Savanović.

Ovaj događaj namenjen je pre svega onima koji su zainteresovani za ekologiju i biologiju, prirodu Srbije i njenu zaštitu, ali i onima koji žele da poboljšaju svest o navedenim oblastima. Posetioci će moći da se na samom događaju informišu na koji način se mogu uključiti u aktivnosti Društva, predložiti ideje koje žele da realizuju ili uputiti članove Društva na postojeće probleme.

Više informacija o događaju pronađite OVDE.

Nema komentara

Napišite komentar