Tribina "Dozvola za mrak" u ponedeljak u Medija centru Vojvodine

autor: Odjek 0

Tribina o odstrelu nezavisnih medija i medijskih sloboda "Dozvola za mrak" održaće se u ponedeljak, 25. septembra u Medija centru Vojvodine.

Direktni povodi za razgovor su gašenje nedeljnika Vranjske, kao i napadi Pokreta socijalista Aleksandra Vulina na urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića i druge novinare.

O tome na koji način vlast guši medijske slobode u Srbiji razgovaraće novinarka i urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić, novinski pisac Teofil Pančić, novinar Daško Milinović i predsednik NUNS-a Slaviša Lekić. Moderator razgovora biće programski urednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

– Mediji i novinari koji profesionalno obavljaju svoj posao, držeći do toga da je novinarstvo jedan od najznačajnijih kontrolnih mehanizama u društvu, koji je korektiv političkim i društvenim devijacijama – nalaze se pod snažnim, svakovrsnim pritiscima, i uskoro ćemo verovatno biti svedoci gašenja i drugih medija koji nisu deo korumpirane piramide vlasti i moći, a kojih ima veoma malo. Nije isključeno da će opstati samo razni oblici Informera i Pinka, koji će veličati “mudrog vođu” i besomučno napadati njegove domaće i strane “neprijatelje” ­– navodi se u pozivu na ovaj događaj.

Tribina počinje u 19 časova u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I).

Nema komentara

Napišite komentar