Studenti Univerziteta u Novom Sadu ponovo čiste Frušku goru

autor: Stefan Kosanović 0

Društvo mladih istraživača „Branislav Bukurov” i Eko kamp „Fruška gora” organizuju akciju čišćenja smeća na Fruškoj gori pod nazivom Šumovanje, koja će biti održana 20. juna. Svi koji žele da učestvuju u ovoj ekološkoj akciji mogu se prijaviti do 18. juna putem ovog linka.

Volonteri će se okupiti u Eko kampu „Fruška gora” na Stražilovu, gde će posle dogovora biti napravljene grupe prilagođene ljudima svih uzrasta i sposobnosti. Zatim se kreće u akciju čišćenja po šumi i divljim deponijama, a svaku od grupa će voditi iskusni vodič.

Nakon akcije, volontere očekuje ručak, kao i opcija da u kampu prespavaju. Onima koji nemaju šator i vreću, organizatori će pozajmiti opremu, a pored toga, u prijavi je moguće zatražiti pomoć oko prevoza.

Foto: Privatna arhiva

„Kamp se prostire na 12 hiljada kvadrantih metara, za sada ima 60-ak prijavljenih, a mnogi čekaju poslednji trenutak za prijavu, pa očekujemo učešće više od 100 ljudi”, kaže za Univerzitetski odjek jedan od organizatora ovog događaja Rastko Marković.

Društvo mladih istraživača „Branislav Bukurov” je prošle godine organizovalo 11 ekoloških akcija ovakog tipa i prikupilo veliku količinu smeća koje je poslato na recikliranje.

Nema komentara

Napišite komentar