Speed dating za IT heroje

autor: Danijela Andulajević 0

Kada se spoje zanimljiv i besplatan koncept speed dating-a sa nezaposlenom kvalifikovanom omladinom, dobije se dvadeset i troje mladih polaznika kursa ,,My Career from Zero to Hero”. Kao na svakom drugom dejtu, tako je i ovde suština u tome da što bolje predstavite sebe, nadate se da ste se dopali drugoj strani, i očekujete poziv na naredni sastanak.

Polaznici četvoromesečnog kursa su na završnom događaju u četiri minuta prikazali svoje radove  predstavnicima IT sektora iz Novog Sada u formi kratkih poslovnih sastanaka kako bi dobili poslovnu ponudu.

Ova inicijativa pokrenuta je 2017. godine u želji da se smisleno i kvalitetno iskoristi visok potencijal u IT industriji u kombinaciji sa velikim brojem nezaposlenih mladih ljudi, ne bi li se stvorio inovativan model za zapošljavanje mladih.

Svaki od polaznika besplatno je polagao četvoromesečni kurs koji je obuhvatao obuku iz veb dizajna i soft skills obuku, odnosno rešavanje socijalnih prepreka i upoznavanje sa značajem timskog rada. 

Za ta četiri meseca, opremljena znanjem potrebnim za rad u IT sektoru i veštinama komunikacije potrebnim za rad u timu, priliku da svoj sajt predstavi budućim poslodavcima dobila je i studentkinja Marija Marić iz Loznice.

– Ja sam tek izašla iz škole, a imala sam priliku da slušam stručnjake iz IT sektora i primenim njihove savete, i da izbacim neke teorijske stvari koje mi nisu potrebne u poslu. Soft skills je bio pravo iznenađenje, pomogao nam je najviše u poslovnom, ali i privatnom životu. Svima bih preporučila ovaj program jer je ovaj kurs meni jedna od bitnijih smernica u životu.

Nakon završenog A nivoa obuke, organizatori se nadaju odobrenju za nastavak projekta, koji podrazumeva naredni nivo i novu generaciju polaznika.

Ovaj program napravljen je u saradnji Centra za omladinski rad i “DaFED”-a, a u okviru projekta ,,My career from Zero to Hero”i“Inicijative za zapošljavanje mladih”. On je deo šireg programa “Znanjem do posla”, koji je pokrenuo “Tim za socijalno  uključivanje i smanjenje siromaštva”.

Nema komentara

Napišite komentar