Promocija kalendara Lice ulice: Podrška je važna

autor: Marija Nenadić 61 pregleda

Promocija kalendara magazina Lice ulice pod sloganom "Podrška je važna" održana je juče u knjižari Zenit.


Foto: Marija Nenadić


Promocija kalendara magazina Lice ulice pod sloganom "Podrška je važna" održana je juče u knjižari Zenit.


Izradi kalendara za 2020. godinu saradnicima magazina pomogao je tim Yugowave, kao i Belgrade Less Ordinary, vodič kroz Beograd na engleskom jeziku. Kalendar obiluje ilustracijama i obeleženim važnim datumima, kao što su Dan planete Zemlje, Dan zagrljaja, Dan ljuskih prava. Kalendar se može poručiti na sajtu i Facebook stranici magazina ili preko imejla [email protected] po ceni od 500 dinara. 


Nakon dobrodošlice koju je poželeo koordinator magazina Lice ulice u Novom Sadu Marko Miličević, nastupao je gitarista Bojan, jedan od prodavaca lista na novosadskim ulicama.  Događaju je prisustvovao deo tima iz Beograda, novosadski kolporteri, kao i svi oni koji su želeli da pruže svoj doprinos celokupnom programu. 


Fond Lice ulice od 2010. godine realizuje programe direktne podrške marginalizovanim grupama, s ciljem njihove veće socijalne i ekonomske uključenosti. Program se realizuje kroz razne aktivnosti, a navidljivija je izdavanje magazina, od čije prodaje koloporteri zarađuju pedeset odsto od svakog primerka. Pre dve godine tim se proširio i na teritoriju Novog Sada, te se najnovije izdanje Lica ulice može nabaviti na Trgu slobode, Dunavskoj i Zmaj Jovinoj ulici po ceni od 200 dinara.  
Foto: Marija Nenadić

    Napišite komentar