Promocija četvrtog izdanja Glasila CK13

autor: Milan Damjanović 0

Sutra, 9. marta, od 17 časova u Omladinskom centru CK13 biće organizovano druženje na kome će se promovisati novi broj Glasila CK13 i obeležiti novi početak rada aktivističke biblioteke koja nosi naziv Infoteka.

Foto: Omladinski centar CK13

Četvrto izdanje Glasila CK13, koje nosi naziv “Vreme neizvesnosti”, tematizuje različite oblike krize u kojoj se naše društvo trenutno nalazi. Tako se i u ovom štampanom izdanju Glasila mogu naći tekstovi o civilnom sektoru, omladinskim politikama u Novom Sadu, policijskoj brutalnosti, beskućništvu i migrantskoj situaciji, ali su ponuđeni i alternativi koncepti u udruživanju, solidarnosti i drugačijem odnosu prema životnoj sredini.

Takođe, u tekstu “Protiv potčinjavanja” može se pročitati više o problemu sa kojim se CK13 suočava zbog samovolje vlasnika nekretnine u kojoj se centar nalazi. Kulminacija tog sukoba je tužba koju je “Kuda.org” pokrenula protiv udruženja CK13, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

“Mi već duže od godinu dana radimo pod dvostrukim pritiskom, sa jedne strane pandemijskim koji je pogodio celo društvo, a sa druge strane imamo vlasnika nekretnine koji želi da nas izbaci iz prostora po svaku cenu. Ipak, Crna kuća i pored toga nastavlja sa funkcionisanjem i ostala je mesto okupljanja i delovanja brojnih formalnih i neformalnih kolektiva i u ovom neizvesnom periodu. Osim toga, prethodnih par meseci smo iskoristili i za renoviranje jednog dela kuće u kome će ponovo oživeti Infoteka CK13”, poručuju iz Crne kuće.

Infoteka je dugo godina bila ključni deo Crne Kuće, i nakon nekoliko godina neaktivnosti ove godine će ponovo krenuti sa radom. Zamišljena je kao aktivistička biblioteka, tačka okupljanja i (samo)edukacije o temama koje su inače skrajnute u našem društvu – levim politikama, antifašizmu, feminizmu, anarhizmu, kvir teoriji, manjinskim i ljudskim pravima, alternativnoj kulturi i umetnosti. O ovim temama u svom fondu ima veliki broj knjiga, časopisa i pamfleta, koji su svima dostupni za čitanje i pozajmljivanje, a biće otvorena ponedeljkom i utorkom od 17 časova do 21 čas.

Nema komentara

Napišite komentar