Prijave za Podkast Hakaton Deutsche Welle Akademije do 3. marta

autor: Andrea Knežević 0

Deutsche Welle Akademija organizuje Podkast Hakaton u cilju pružanja šanse mladim ljudima da svoju ideju za podkast pretvore u realnost.

Foto: Promo / DW Akademija

Takmičenje će trajati dva vikenda i sastojaće se iz dva dela. U prvom delu, 5. i 6. marta, takmičari će saznati zašto je Pojačalo Ivana Minića među najboljim podkastima u Srbiji i o čemu je neophodno da razmišlja autor jednog podkasta. Drugi deo biće realizovan 26. i 27. marta u vidu snimanja podkasta, montiranja i dizajniranja vizuala, ali samo za tri najbolje ideje koje prođu prvu selekciju.

Teme podkasta mogu biti raznovrsne, uz fokus na decu i mlade. Prijave su otvorene za pojedince ili timove sa maksimalno tri člana, a jedini uslov je da bar jedan od članova tima bude redovni student Odseka za žurnalistiku Univerziteta u Novom Sadu, dok ostali mogu da budu i studenti drugih smerova i fakulteta.

Na kraju programa će žiri, uz pomoć redakcije podkasta Reaguj! i njegove urednice Aleksandre Bučko, odabrati pobednički tim koji će od ekipe podcast.rs dobiti tehničku podršku pri produkciji naredna dva podkasta od ekipe, kao i dodatne konsultacije DW Akademije.

Broj učesnika je ograničen, a prijavu na takmičenje moguće je izvršiti popunjavanjem formulara putem linka. Prijave su otvorene do 3. marta.

Nema komentara

Napišite komentar