Podkast Pljus sa Galebom Nikačevićem i tribina o socijalnoj inkluziji

autor: Branislava Kolarov 0

Snimanje druge epizode podkasta Pljus održaće se danas pred publikom u prostorijama Kulturnog centra LAB s početkom od 16 časova. Korisnici kluba Kompas koji se bavi osnaživanjem osoba sa poteškoćama u oblasti mentalnog zdravlja govoriće o ličnim iskustvima, predrasudama i stereotipima sa kojima se svakodnevno susreću, a gostujući voditelj biće Galeb Nikačević.

Foto: Kulturni centar LAB

Psihološkinja i volonterka kluba Kompas Dragana Nešin kaže da je cilj projekta pod nazivom „Naše priče su vaš kompas“ produbljivanje empatije i podsticanje ljudi sa psihosocijalnim poteškoćama na aktivnije uključivanje u zajednicu.

“Kroz ove podkaste voditelj će zajedno sa našim korisnicima i volonterima razgovarati o problemima stigmatizacije osoba sa poteškoćama u oblasti mentalnog zdravlja, kao i o životnim pričama naših korisnika, kako bi zajednica videla ko su ti ljudi, čula njihove priče, pronašla razumevanje i započela proces destigmatizacije”, objašnjava psihološkinja Dragana Nešin.

Nakon snimanja podkasta posetioci će imati priliku da prisustvuju tribini „Socijalna inkluzija kao dvosmerni pravac“ sa Galebom Nikačevićem i potraže odgovore na pitanja šta je potrebno da bi zajednica postala inkluzivna.

Za kraj večeri predviđen je muzički program za koji će od 19 časova i 30 minuta biti zadužen Marko Veselinović – Kick Kong, a posetioci će za vreme trajanja događaja moći i da razgledaju ponudu Kompasove second-hand prodavnice.

U planu je izrada tri epizode podkasta Pljus, a prvu možete pogledati ovde.

Nema komentara

Napišite komentar