Osnaži svoj život!

autor: Andrea Matijašević 0

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata obeležio je juče svetski dan srca pod sloganom " Osnaži svoj život!" Na platou iza Zavoda od 11 do 13 časova organizovana je javna manifestacija kojoj je prisustvovao veliki broj studenata, a čiji je cilj bilo širenje svesti o prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Posetioci su imali priliku da besplatno izmere pritisak, razgledaju reanomobil ali i saznaju koja je to hrana dobra za naše srce, kao i da istu probaju. Veliki broj volontera i medicinskih radnika bio je prisutan da pruži sve bitne informacije o našem zdravlju i o tome kako da ga sačuvamo.

Ono što je mladima bilo najzabavnije svakako su bili časovi kolektivne zumbe i kardio vežbe kojima su svi mogli da se priključe, a za najmlađe tu su bili i animatori koji su ih na zabavan način edukovali.

Kardiovaskularne bolesti su odgovorne za skoro polovinu smrtnih slučajeva od hroničnih nezaraznih bolesti, što ih čini svetskim ubicom broj jedan. Svetski dan srca obeležava se 29. septembra svake godine i predstavlja priliku za ljude širom sveta da se uključe u akcije prevencije ovih bolesti.

Nema komentara

Napišite komentar