OPENS Youth Fair 2016

autor: Višnja Davidović 0

Peti regionalni sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2016 biće održan danas i sutra, 5. i 6. jula, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti. Posetioci će besplatno moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima sajma od 18.00 do 22.00, oba dana festivala.

OPENS Youth Fair će i ove godine imati svoj sajamski i muzički deo. Pored upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana, svi koji dođu na sajam moći će da se informišu o tome kako mogu postati učesnici zanimljivih projekata koji promovišu najatraktivnije destinacije. OPENS Youth Fair će na jednom mestu okupiti sva najatraktivnija mesta u regionu, najrazličitije festivale i manifestacije. Posetioci će moći da osete adrenalin ako se oprobaju u nekom od predstavljenih sportova, zaplešu ili se upuste u avanture novinarskog posla u medijskom kutku.

Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana. Novi Sad upravo uoči Egzit festivala svake godine poseti veliki broj mladih iz preko 60 zemalja sveta, i ovo je za sve izlagače odlična prilika da promovišu svoju ponudu.

Pored izbora za najbolji štand, OPENS Youth Fair organizuje i nagradnu igru za posetioce. Još jedna od novosti je Media Corner, gde će posetioci sajma moći da odigraju partiju društvene igre sa nekim od svojih omiljenih radijskih ili televizijskih voditelja, kao i da se sami oprobaju u ulozi novinara.

Na Trgu slobode večeras nastupa opera Čarobna frula, Volfganga Amadeusa Mocarta, solisti, hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta uz dirigenta Mikicu Jevtića, zatim „Benny Brickman Bandˮ, sastav sačinjen od mladih muzičara iz Niša okupljenih oko ideje izvođenja obrađenih džez, bluz, soul kompozicija.

Jambinai, jedan od od najinovativnijih andergraund bendova Južne Koreje zabavljaće publiku svojim potpuno jedinstvenim post-rok, post-avangardnim zvukom tradicionalnih korejskih instrumenata uz podršku električnih gitara i elektronike. Za sam kraj večeri planirani su energični TBF, koji je tokom svoje karijere postao mnogo više od hip-hop sastava pomerivši granice sa odličnim tekstovima i muzičkim kompozicijama, a vremenom su postali i jedan od najboljih lajv izvođača na ovim prostorima.

Na Trgu slobode sutra nastupaju Frame Orkestra okupljeni oko centralne autorske ličnosti Lazara Novkova, koji će zabaviti publiku sa spojem duge i cenjene tradicije klasične muzike, sa jasno definisanim folklornim nasleđem. U nastavku večeri sledi nastup jednog od omiljenih andergraund bendova, Artan Lili. Za odličnu završnicu pobrinuće se jedan od najvećih zvezda naših prostora, autor, pevač i gitarista Darko Rundek koji će nastupiti zajedno sa violinistkinjom Isabel Katala, i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem sa kojima je osnovao Rundek Cargo Trio.

Kao i prethodnih godina, u Katoličkoj porti će se održavati i manifestacija „Art Eco Marketˮ, gde će mladi dizajneri predstaviti svoje rukotvorine svim poklonicima zanimljivih detalja, kao i bogat izbor specijaliteta od hrane.

Nema komentara

Napišite komentar