O radio večeras u četvrtfinalu radijske bitke

autor: Teodora Ćurčić 0

Novosadski O radio večeras od 8 časova takmiči se protiv italijanskog RAI Radija 2 u četvrtfinalu evropske Radio bitke. Naši predstavnici, Sofija Balać i Vukašin Kartalović, bore se protiv italijanskog predstavnika Karla Pastorea, a glasa se na tviteru preko heštaga #radiobattleRS.

foto: O radio

Pravila bitke su sledeća: radio stanice puštaju muziku u periodu od 8 do 9 časova, i glasanje traje samo tih sat vremena. Da biste podržali O radio, neophodno je da uz svaki tvit dodate i hešteg #radiobattleRS. Svako može da glasa neograničeno, a pored tvitova, računa se i svaki retvit. Sadržaj nije bitan dok sadrži ovaj hešteg, mada u prošlom krugu glasačima nije manjkalo kreativnosti, pa su nakon glasanja prikupljeni i objavljeni i najzanimljiviji tvitovi.

O radio je dospeo do četvrtfinala nakon što je u prvom kolu, održanom 17. januara, pobedio nemački FankHaus Evropa radio. Za sat vremena glasanja, zahvaljujući ogromnoj podršci tviteraša, Srbija je odnela ubedljivu pobedu, a hešteg #radiobattleRS bio je treći po posećenosti u celom svetu.

Radio bitku možete pratiti u direktnom prenosu na sajtu O radija i prvom programu Radio Novog Sada, a redakcija poziva zainteresovane da sa njima tvituju u novosadskom klubu Kriva Marta.

Ovo je druga godina održavanja Radio bitke. Ideju je osmislio radijski novinar italijanskog javnog servisa, Filipo Solibelo. Ekipa O radija je učestvovala i prethodne godine, kada su u finalu održanom u Milanu zauzeli drugo mesto.

 

Nema komentara

Napišite komentar