Nedeljnik Vranjske više ne postoji

autor: Jugmedija/ Odjek 0

Posle 23 godine neprekidnog izlaženja i 1.069 odštampanih brojeva, čuveni nedeljnik “Novine Vranjske” iz Vranja, se gasi, zajedno sa istoimenim portalom, saznaje Jugmedia.

Foto: Vranjske/ Fejsbuk

Glavni i odgovorni urednik “Vranjskih” Vukašin Obradović je ovu odluku saopštio danas svojim prijateljima i saradnicima na poslednjem kolegijumu. U sastavu ove izdavačke kuće se nalazi i štamparija.

Po Obradovićevim rečima za agenciju "Beta", poreska i druge inspekcije već nedeljama borave u "Vranjskim", a kompanija koja izdaje nedeljnik mora u stečaj.

Poslednji broj “Vranjskih” na čijoj naslovnici stoji natpis “Pali Buki, naprednjaci su zakon”, koje su svojim istraživačkim tekstovima davno prešle lokalne i regionalne okvire, izašao je prošle nedelje, 14. septembra.

Prema nezvaničnim informacijama, odluka o gašenju donesena je zbog teške finansijske situacije.

Podsetimo da je glodur "Vranjskih" nekoliko puta ukazivao na tešku finansijsku situacija, dok je vlast u ovom gradu novac dodeljivala režimskim medijima. Na protestu zbog dodele javnih sredstava za sufinansiranje medijskih sadržaja Vukašin Obradović je poručio da vlast koristi formu projektnog finansiranja kako bi utišala ono što ne može da kontroliše u gradu.

– Nema drugog objašnjenja, jer kada su u pitanju Vranjske, ti isti projekti za koje je opštinska komisija utvrdila da nisu dobri, dobili su sredstva od ministarstva kulture i ocenjeni su kao odlični projekti. Građani Vranja će plaćati Bujanovačku televiziju i Televiziju Zona iz Niša, koje se uopšte ne vide u gradu. Poenta je u tome da ovim vlast želi da se zavede medijski mrak na jugu Srbije. To pokušavaju svi od devedesetih do danas, ali nikome nije uspelo, pa neće ni njima. Građani moraju da znaju da svojim novcem plaćaju partijske medije – dodao je Obradović.

Nema komentara

Napišite komentar