Muzika, knjiga, filmovi i još po nešto u CK13

autor: Nina Adžić 0

Omladinski centar CK13 je i ove nedelje pripremio mnogobrojne kvalitetne i uglavnom besplatne sadržaje. Posetioci će imati priliku da prisustvuju projekcijama dokumentarnih filmova, da uživaju u zvucima roka i metala, nauče da sviraju gitaru, kao i da prisustvuju na promociji knjige Kevina Ovendena.

(commons.wikimedia.org)

Jedan od prvih događaja je promocija knjige „Siriza u lavirintu” Kevina Ovendena, na kojoj će govoriti prevodilac knjige, sociolog Matija Medenica. Program počinje u utorak 3. maja u 20.00, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa jedinstvenom društvenom i političkom dinamikom, koja je početkom 2015. godine u Grčkoj dovela do formiranja prve vlade radikalne levice u Evropi.

U četvrtak 5.maja u 19.00, veče će biti rezervisano za projekcije dokumentarnih filmova, koji se bave trenutnom izbegličkom krizom. Biće prikazani filmovi Tomaša Rafe, u kojima je predstavljeno stanje na srpsko-hrvatskoj i hrvatsko-slovenačkoj granici, kao i film Filipa Brinka koji je predstavio lične priče izbeglica, koje su došle na grčko ostrvo Lezbos.

U petak 6. maja u 21.30 nastupiće bendovi Hollywoodfun Downstairs i Casillas. Hollywoodfun Downstairs je pank/art rok trio, koji dolazi sa Novog Zelanda, a Casillas je novosadski noiserock bend. Cena ulaznice je 300 dinara.

Večeri dobre muzike se nastavljaju, pa će tako u subotu 7. maja u 21.00 nastupiti bendovi Deathonation, War Engine i Riverroth, a ulaz će biti 200 dinara.

Nedelja 8. maj rezervisana je za radionicu gitare, koju će voditi Nikola Dražić, muzičar i član novosadskog alternativnog benda. Radionica počinje u 17.00, a biće organizovana svake nedelje u CK13.

Za dodatne informacije možete posetiti sajt CK13 http://ck13.org/.

Nema komentara

Napišite komentar