Malo medijskog prostora za uspešne žene

autor: Valentina Sigeti 0

Danas ni četvrtina medijskog prostora nije posvećena ženama, ili im je dat prostor u okviru oblasti poput obrazovanja, nege, zdravstva koje se stereotipno i vezuju za žene, rekla je Smiljana Milinkov, doktorantkinja rodnih studija, na tribini „Žena sam. Uspešna sam“.

Foto: Valentina Sigeti

– Ako su žene školovanije, zašto ih u medijima ima manje nego muškaraca? Mediji moraju da idu korak napred i da shvate šta je javni interes. Zaboravlja se ta edukativna uloga medija – rekla je Smiljana Milinkov i dodala da je svetski procenat zastupljenosti žena u medijima mnogo viši nego što je slučaj u srpskim medijima.

Dekanica Fakulteta za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić“ Mirjana Franceško govorila je o definisanju uspeha i očekivanja koja društvo neguje prema ženama.

– Postoje neka očekivanja od nas jer smo žene, ali ta očekivanja ne treba da budu sputavajuća. Ako budete imali takva tradicionalna očekivanja prema ženama ili muškarcima, završićete u problematičnim odnosima – rekla je profesorka Frančeska i dodala da je greška definisati svoj uspeh takmičeći se sa drugim ljudima.

Tribinu „Žena sam.Uspešna sam.“  organizovala je Studentska organizacija Univerziteta u Novom Sadu.

Nema komentara

Napišite komentar