Četrnaest godina Crne kuće

autor: Milan Damjanović 0

Omladinski centar CK13 obeležiće sutra, 13. aprila, u vremenu od 14 do 22 časova četrnaest godina rada, u neformalnoj atmosferi rođendanske sedeljke u dvorištu, uz piće i razgovor. Iz centra šalju poziv na zajednički rođendan svim zainteresovanima i zahvalnost na uzajamnom hrabrenju i podršci.

Foto: Omladinski centar CK13

CK13 se poslednjih godinu dana suočava sa najozbiljnijom krizom od svog osnivanja. Jedna od organizacija koja je učestvovala u pokretanju rada "Kuda.org" je najpre raskinula ugovor o korišćenju prostora sa udruženjem Omladinski centar CK13, a zatim i podnela tužbu protiv ovog udruženja, pod pretnjom prinudnog iseljenja. 

U toku prošle godine mnogi sugrađani dali su podstrek centru u borbi za nezavisnost i autonomnost u radu, pružanjem pismene i usmene podrške, učešćem u festivalu "Autonomna zona CK13" ili drugim vidovima solidarnih gestova. 

Omladinski centar CK13 počeo je sa radom 2007. godine, kao tada jedini alternativni i edukativni prostor u Novom Sadu, namenjen podsticaju i razvoju društvenog angažmana i političkog aktivizma mladih ljudi.

Nema komentara

Napišite komentar