Ani Mijušković i Bogdanu Dašiću nagrada Radio Beograda

autor: Z. S. 0

Nagradu “Neda Depolo” koju Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio izrazu osvojili su studenti novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Ana Mijušković i Bogdan Dašić za radijsku reportažu “Mogu i hoću”.

U fokusu pobedničke reportaže nalazi se devojka Jasna koja je odrasla sa teškim hendikepom, završava studije književnosti, a želja joj je i da postane glumica.

– Autori su bolnu temu provukli bez napadne sentimentalnosti, sa fascinantnom baladom “Pod sjajem zvezda ove noći” u izvođenju Kvarteta Predraga Ivanovića – navodi se u saopštenju žirija u sastavu Jovana Stefanović , Nebojša Bradić, Sanja Milić, Melina Pota i Milan Vlajčić.

Bogdan Dašić kaže za “Odjek“ da je reportaža “kupila“ žiri jednakošću novinara i Jasne koja je glavna junakinja reportaže.

– Kada su ovakve teme u pitanju, neretko se desi da novinar upadne u zamku poznatiju kao patetika. U našem slučaju to se nije desilo. Prikazana je borba osobe koja je apsolutno jednaka sa svima, ali kojoj društvo i loša zakonska regulativa nameće nejednakost i večnu borbu sa vetrenjačama – dodaje on.

Drugu nagradu za radio-dramu “Poslednji voz“ osvojili su Uroš Ranković i Jelena Grmač sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Treće nagrada pripala je emisiji “Uroš i Mrnjavčevići“ Ivane Miljković i Jelene Vacić sa Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Nema komentara

Napišite komentar