AIESEC i Global Citizen

autor: M.S. 0

Organizacija AIESEC poziva sve studente koji su zainteresovani za volontiranje da se priključe programu Global citizen, namenjenom mladim ljudima koji žele da se usavršavaju, otkriju nove kulture, ali i upoznaju druge sa svojom.

foto: aiesec.ca

Program se sastoji od mreža projekata na temu multikulturalnosti, edukacije mladih, i širenja svesti o globalnim problemima poput liderstva ili ljudskih prava. Kroz timski rad, u internacionalnom okruženju, stiče se iskustvo u nevladinim ogranizacijama, školama, na univerzitetima i u letnjim kampovima. Poljska, Rusija, Portugal, Italija, Češka, Mađarska, Egipat, Tunis ili Turska samo su neke od zemalja koje studenti mogu da posete u okviru ovog programa.

Rešavajući neki određeni društveni problem mladi dobijaju mogućnost da ostvare uticaj na stotine svojih vršnjaka sa kojima će raditi. Uticaće direktno na njihove živote i pomoći će im  da znanjem i iskustvom  budu motivisani i uspešni u kreiranju boljeg društva.

Svi koji su zainteresovani da saznaju o ovom, ali i ostalim projektima kojima se bavi AIESEC, mogu da dođu 8. maja u 19 časova na Filozofski fakultet Novi Sad. Takođe, svi zainteresovani mogu da dođu do dodatnih informacija na sajtu globalcitizen.rs ili na Fejbuk stranici Global Citizens Serbia.

AIESEC je najveća internacionalna organizacija vođena od strane studenata. Verujemo da slika sutrašnjice, odnosno to kako će naše okruženje izgledati, zavisi od toga kakve lidere kreiramo. Postojimo u više od 100 zemalja i brojimo oko 100.000 članova koje kroz svoje programe praksi i volontiranja podstičemo da postanu nosioci pozitivnih promena.

Nema komentara

Napišite komentar