• Autor: Z. Strika - 17.06.2017

  Deset hiljada ljudi protiv ugnjetača

  Gazimo li u blato klišea ako kažemo da je Tašmajdan tokom trajanja koncerta Darka Rundeka bio zasebna država čija je himna „Ay Carmela“, a pozdrav pesnica u zraku? Možda, ali tako je bilo.

 • Autor: Marija Stojadinović - 18.05.2017

  Zašto je Čet Fejker prestao da bude fejk?

  Iako mnogi i dalje ne znaju ko je Nik Marfi, sigurno su čuli za njegov pseudonim Čet Fejker. U pitanju je, dakle, isti čovek, koji je krajem prošle nedelje objavio EP „Missing Ink“, prvi put koristeći svoje pravo ime.

 • Autor: Z. S. - 17.02.2017

  Bez Čavketa 20 godina, u "getu" isto toliko

  Jedan od najpoznatijih bubnjara beogradske rokenrol scene Goran Čavajda Čavke preminuo je pre 20 godina. Preminuo je daleko od "geta" o kojem pričao, u Tasmaniji.

 • Autor: Jelena Božić/ Radovan Ciganović - 30.12.2016

  VIDEO: Štikle i vikleri - rokenrol na drugačiji način

  Novosadski bend Štikle i vikleri, koji čine tri devojke, Nina, Višnja i Bojana, do sada je imao gotovo 100 svirki, a odlazeća 2016. za njih je bila godina proboja. U razgovoru za "Odjek" govore o rokenrolu, spoju nespojivog i današnjoj muzičkoj …

 • Autor: Vanja Ćeha - 27.12.2016

  ANA ĆURČIN: Nisam samo "devojka sa gitarom"

  Ana Ćurčin u februaru ove godine izdala je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of belonging”, a nedavno je održala i koncert u Novom Sadu. Album sadrži 13 pesama, i na njemu se nalaze i prethodni singlovi poput “I can't” i “Cut Loose”.

 • Autor: Ceca Paramentić - 12.12.2016

  Koncert godine i borba protiv nesklada

  Koncert godine, 17. po redu, za Novosađane ne predstavlja vest. Međutim, za one za koje su vam rekli da su došli iz provincije, to deluje kao gubljenje nevinosti sa novosadskom urbanom kulturu. Normalno, prvi put boli.

 • Autor: Bosiljka Đikanović - 12.12.2016

  JOVAN MATIĆ: Momcima u odelima ne trebaju umetnici

  “Ako ste shvatili rege poruku, onda nemate baš opciju da odustanete, to je borba na duge staze, a ne trka na sto metara. To je maraton u kome vi morate da budete ono što govorite da jeste. Morate da budete spremni i da platite cenu koju to nosi”, kaž …