• Autor: Nevena Stanisavljević - 11.06.2018

  Jahanje kao terapija

  „U moru različitih terapija koje su vezane za zatvoren prostor, za sto, stolicu, olovku i papir, ovo nam je bila dobra alternativa da detetu obogatimo sadržaj dana“, kaže majka jednog dečaka koji već godinu dana dolazi na terapijsko jahanje. „Mislim …

 • Autor: Đ. Ivanović - 26.05.2018

  Lažne vesti su konstanta

  Tribina pod nazivom „Mediji civilnog društva kao alternativa medijskom populizmu, senzacionalizmu, i lažnim vestima“ održana je na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu u okviru medijske konferencije koja je nosila isti naziv.

 • Autor: Dajana Grubišić - 25.05.2018

  Dobro rukovodstvo je važnije od kapitala

  Teško je pronaći ljude sa iskustvom u start up-u i to je jedan od velikih problema i u Americi i u Srbiji, rekao je Vajli Larsen (Wiley Larsen), jedan od osnivača kompanije Saccadous i savetnik sa investicije Univerziteta u Arizoni.

 • Autor: Tamara Mladenović - 29.04.2018

  E-prijavom turista protiv nelegalnog ugostiteljstva

  U Srbiji je sve češća pojava „stan na dan“ – iznajmljivanja stanova na minimum jednu noć. To se uglavnom radi preko sajta „Airbnb“ koji je turistima maksimalno olakšao pronalazak vrlo pristojnog smeštaja.

 • Autor: David Vještica - 28.04.2018

  Tri karte za Ameriku

  Studenti u Srbiji koji žele ili moraju da rade tokom studija nemaju mnogo opcija za zaposlenje. Prema Zakonu o visokom obrazovanju, oni su obavezni da prisustvuju nastavi, jer u suprotnom nemaju pravo da polažu ispit iz predmeta na kojem nisu …

 • Autor: Jovana Aleksić - 28.04.2018

  Potreban drugačiji pristup zelenoj energiji

  Polovina građana Srbije spremna je da počne sa korišćenjem obnovljivih izvora kako bi sačuvali električnu energiju, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedia. Optimističan zaključak dobijen je ovim istraživanjem, s obzirom na to da 2,5 miliona …

 • Autor: David Matković - 25.04.2018

  Srbija bez uslova za reciklažu baterijskog otpada

  Iako je reciklaža elektronskog otpada zaživela u Srbiji, i dalje ostaje veliki problem baterijskog otpada koji predstavlja skup teret onima koji se bave namenskom prodajom, sakupljanjem i korišćenjem baterija.

 • Autor: M. S. - 18.04.2018

  Humanitarna svirka za Marinu Kovačev

  U sklopu akcije prikupljanja pomoći za novinarku Marinu Kovačev, biće organizovana humanitarna svirka u četvrtak, 19. aprila u novosadskom klubu "Kućerda" u 21.30.