• Autor: Jovana Mitrović - 15.12.2017

  Pola veka stvaralaštva Želimira Žilnika

  Izložba „Želimir Žilnik: Među ljudima“ otvorena je juče u Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića u Novom Sadu.

 • Autor: Z. S. - 30.11.2017

  Jergović o Alanu Fordu: Humor je moćniji od nacionalizma

  Alan Ford je bez pogovora jedan od najuspešnijih stripova na prostoru Jugoslavije. Ono što su Del Boj, Rodni, Triger i Bojsi bili na televiziji, to su Broj 1, Bob Rok, Ser Oliver, Alan i ostala TNT skupina bili na papiru.

 • Autor: Ivan Čolić - 20.11.2017

  Pad Kevina Spejsija

  Prošle nedelje mogli smo čuti kako je glumac Kevin Spejsi (Kevin Spacey) smenjen u sporednoj ulozi filma “Sve pare ovog sveta” (All the Money in the World).

 • Autor: V. Davidović - 18.11.2017

  Drugo veče džez festivala uz Kurta Rozenvinkela

  Drugo veče programa Novosadskog džez festivala u Srpskom narodnom pozorištu proteklo je jednako uzbudljivo i posećeno kao i prethodno na svečanom otvaranju. Muzička ponuda je bila kvalitetna, a još zvučnija imena savremene džez scene dobila su svoje …

 • Autor: Z. Strika/ 021.rs - 17.11.2017

  Ritam nered posle 30 godina: I dalje na putu beznađa

  Novosadski bend Ritam nereda koncertom u subotu, 18. novembra u klubu “Kvoter” obeležiće 30 godina rada, a frontmen Boban Petronić kaže u razgovoru za 021.rs da je današnji “put beznađa” mnogo teži.

 • Autor: Višnja Davidović - 16.11.2017

  Počeo je Novosadski džez festival

  Početak glavnog programa Novosadskog džez festivala u Novosadskom pozorištu ( Újvidéki Színház) sinoć su obeležili gosti iz evropskih prestonica – Trio Afium iz Pečuja, Karageorgiev Kvartet iz Plovdiva i Grossmutterchen hatz & Klok iz Sankt Peltena. …

 • Autor: Višnja Davidović - 14.11.2017

  Počinje 19. Novosadski džez festival

  Novosadski džež festival, 19. Po redu, počinje sutra u Novosadskom pozorištu, a nastavlja se narednih dana u Srpskom narodnom pozorištu i trajaće do 18. novembra.