Polovičan uspeh ženskog i muškog odbojkaškog tima

autor: Filip Uzelac 0

Odbojkašice novosadskog univerziteta pobedile su u utorak u Novom Sadu u obe utakmice prvog kola Univerzitetske lige Srbije, dok su njihove kolege nakon poraza od odbojkaša niškog univerziteta izgubile i od studentske ekipe iz Novog Pazara sa 2:1 (25:18, 12:25, 15:10).

foto: Zoran Dačević

Ova utakmica se igrala na dva dobijena seta zbog činjenice da su obe ekipe istog dana izgubile od Niša, tako da je pitanje pobednika grupe već bilo rešeno. Igrači su bili prilično umorni, ali dobrih poteza nije izostajalo. Oba tima su dobro otvorila meč i u toku većeg dela prvog seta bili su egal, što pokazuje i rezultat – 7:7, a kasnije i 15:15. Više snage u završnici imali su Novopazarci, tako da su i osvojili prvi set rezultatom 25:18.

U drugom setu na terenu je bila drugačija slika. Umor je stigao studente iz Novog Pazara koji su završili meč sa Nišlijama samo desetak minuta pre ove utakmice, tako da je već na startu bilo 14:6 u korist Novosađana. Do kraja seta odbojkaši novopazarskog univerziteta uspeli su da osvoje još samo šest poena, pa je završni rezultat ove deonice bio ubedljvih 25:12 za ekipu Novog Sada, koja je znatno boljom igrom u odnosu na rivala odvela ovaj meč u odlučujući, treći set.

Novosađani su nastavili u istom ritmu i na startu poslednjeg seta poveli su sa 4:0. Usledio je tajm-aut na zahtev trenera Novopazaraca, što se ispostavilo kao dobar potez jer je njegova ekipa ubrzo stigla do 6:6, a kasnije sigurnijom igrom privela meč kraju, osvojivši odlučujući set rezultatom 15:10.

Tehničar ekipe Novog Sada Nikola Mihajlović kaže da se pre svega dobro zabavio u ovom meču: „Pre početka ove utakmice znalo se da je Niš prošao dalje, tako da sama utakmica nije bila toliko značajna. Videlo se da je ekipa Novog Pazara bila istrošena, naročito u drugom setu, ali dobro smo se zabavili.”

Odbojkaši niškog univerziteta, ujedno i evropski vicešampioni, uspešno su započeli odbranu titule državnog prvaka, nadigravši u prvom meču tim novosadskog univerziteta (25:22, 25:18. 25:21), a odmah potom i rivale iz Novog Pazara (25:22, 25:20, 25:23). Najbolji ženski odbojkaški tim posle prvog kola takmičenja bila je ekipa Univerziteta u Novom Sadu. Novosađanke su najpre pobedile odbojkašice niškog univerziteta (25:17, 25:13, 25:20), a zatim i protivnice iz Novog Pazara (25:8, 25:9, 25:14) koje su poražene i od Nišlijki (25:13, 15:25, 25:20, 25:16).

U drugom delu odbojkaškog univerzitetskog prvenstva sastaće odbojkaši i odbojkašice beogradskog i kragujevačkog univerziteta. 

Nema komentara

Napišite komentar