April- mesec za ples

autor: Milana Maričić 0

Udruženje „Klub Umetnika Bina”  ̶  KUB održaće besplatne sekcije plesa koje počinju za dve nedelje u okviru priprema za festival „Kultura vs tastatura”. Zainteresovane Novosađane obučavaće plesači sa višegodišnjim iskustvom u latino plesovima. 

foto: granddance.ca

Ove radionice plesa namenjene su svima, bez obzira na prethodno iskustvo, a polaznici će pripremati lagane koreografije sa kojima će nastupiti na plesnoj večeri festivala, 13. juna u centru grada.

Manifestaciju „Kultura vs tastatura”, koju je podržao Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, pored plesača, upriličiće i recitatori i dve predstave koje će biti odigrane.

Organizacija KUB već tri godine kroz raznovrsne kulturne aktivnosti poput predstava, izložbi, nastupa i recitatorskih takimičenja nastoji da unapredi kulturni život građana, naročito mladih, kao i da promoviše kulturno-umetničko stvaralaštvo. Negujući ovaj spoj umetnosti i aktivizma, KUB je prethodnih godina uspešno organizovao projekte „Inspiriši se  ̶  afirmiši se i  „S one strane duge” koje su podržali i Gradska uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu, kao i Britanski savet. 

 

Nema komentara

Napišite komentar