Dolazak Japana u Novi Sad

autor: Isidora Ković 0

Novosadski klub obožavalaca japanske kulture “Monbu” organizuje manga radionice u klubu “Oblakinje” u ulici Augusta Cesarca 12 svake subote u 17h, počev od 1. marta. Pored radionica, održaće se i projekcije japanskih igranih i animiranih filmova nedeljom od 16h.

Udruženje “Monbu” je nevladina organizacija koja se bavi promovisanjem i popularizovanjem japanske kulture, istorije i umetnosti. Nastalo je sredinom prošle godine - u početku kao ideja da organizovanjem događaja preko Fejsbuka okupi ljubitelje Japana iz Novog Sada, a onda i kao zvanična organizacija, sa ciljem da na kreativan način - uz organizovanje dešavanja poput radionica, predavanja i žurki, predstavi jednu egzotičnu kulturu i omogući zainteresovanima da upoznaju Japan i van učionica za geografiju. Manga radionica i projekcije filmova su prvi zvanično organizovani događaji od stvaranja kluba.

 – Planiramo da održavamo tematske večeri, žurke, detaljna predavanja o segmentima japanske moderne i tradicionalne kulture i istorije, izložbe radova naših članova, književne večeri, razna takmičenja i turnire u društvenim igrama. Krajnji cilj je institucionalizovanje ovakve kreativne vrste hobija i apelovanje na mlade ljude da stvaraju i istražuju – izjavila je Dunja Đuragić, PR udruženja “Monbu”.

Nema komentara

Napišite komentar