"Bremeplov" Nikole Vranjkovića predstavljen novosadskoj publici

autor: Milica Kuzmanov 0

Promocija EP-a i knjige „Bremeplov“ autora Nikole Vranjkovića održana je juče u prostorijama Studentskog kulturnog centra Novog Sada. U intimnoj atmosferi, uz akustičnu svirku i priču saradnika, predstavljena su Vranjkovićeva nova izdanja i najavljen koncert u Novom Sadu.  

foto: Milica Kuzmanov

Publici se prvo obratio Zdravko Petrović, priređivač i lektor knjige, koji je govorio o jednostavnosti Vranjkovićevog stila:

- On piše neposredno, jednostavno, bez stilskih ukrasa, i to je zapravo ono što osvaja. Postoji ogoljenost izraza koja najdirektnije pogađaju čitaoca- rekao je Petrović i istakao da su tekstovi ipak najsugestivniji uz samu melodiju:

 - Ovo je zbirka zrelijeg Vranjkovića, nema mladalačkog bunta, buke i besa kao u njegovoj prvoj knjizi „Za ovde ili za poneti“. Nikola je sada malo mrzovoljniji i razočaraniji.

Petrović dalje govori o nazivu knjige koji  predstavlja igru reči i odnosi se na život kao plovni put kojim idemo, tragajući za šifrom odlaska. Knjiga se sastoji iz tri poglavlja, četir priče  i 60 pesam koje su različite po žanru, melodiji, ritmu i kvalitetu. U knjizi se mogu naći priče i pesme koje nisu do sad objavljivane. Uz kupljenu knjigu, dobija se i kod za skidanje pesama sa novog EP-a.

Na EP-u se nalaze 4 pesme, od kojih su „Nagrada za strah“ i „Ispod tvoga oka“ već zaživele u obliku video spota. 

foto: Milica Kuzmanov

Vranjković se kratko obrati publici i pročitao priču „Kastracija potencijala“. Nakon toga najavljen je novosadski koncert, a događaj je završen uz pesme „Ispod tvoga oka“, „Nagrada za strah“, „Sretenje“ i „Zadrži svoj dah“.

Koncert Nikole Vranjkovića povodom promocije novog EP-a održaće se 5. aprila u 22 sata u klubu  „Quarter“, a karte se mogu kupiti u GIGS TIX-u po ceni od 500 dinara.

Nikola Vranjković je pevač, tekstopisac, gitarista i autor muzike, poznat kao dugogodišnji član grupe Block Out. Uz Vranjkovića sada nastupaju bubnjar Vladan Bozilović, basista Predrag Milanović, gitarista Danilo Nikodinovski, i gitarista, klavijaturista i vokal Ivan Zoranović. 

Nema komentara

Napišite komentar