Premijera filma "Težina lanaca 2"

autor: L.L. 0

Premijera dokumentarnog filma „Težina lanaca 2” srpsko-kanadskog režisera Borisa Malagurskog održaće se 6. i 7. februara u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada.

Film se bavi neoliberarnim reformama na Balkanu nakon raspada Jugoslavije i uticajem tih reformi na ekonomiju, obrazovanje, vojsku, politiku, kulturu i medije uz intervjue sa Noamom Čomskim, Oliverom Stounom, Majklom Parentijem, Karlom del Ponte, Čonom Piterom Mejerom, Domagojem Margetićem, Miroslavom Lazanskim, Ivanom Pernarom, Igorom Mandićem i mnogim drugim stručnjacima.

Film dekonstruše moderne mitove o boljem životu koji je vlast obećala kroz priče o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim lokalnim političarima, destruktivnim stranim investitorima i razornim ekonomsko-vojnim savezima. Nudi se drugačiji put, koji će podstaći mlade da oblikuju bolju budućnosti.

Dokumentarac  je od svetske premijere 20. novembra na filmskom festivalu Montekasino u Johanezburgu prikazan i u Švedskom filmskom institutu u Stokholmu, na Tek de Monterej institutu u Nacionalnom muzeju kulture u Meksiko Sitiju, kao i u Vankuveru i drugim gradovima u svetu. Prikazuje se i u Banjaluci 22. januara u Kulturnom centru Banski dvor, a nakon premijera u Subotici, Beogradu i Novom Sadu, slede i premijere u Kraljevu, Nišu i mnogim drugim gradovima u Srbiji.

Ulaznice po ceni od 200 dinara za dve projekcije mogu se rezervisati na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada svakog dana od 18.30 do 21 čas na telefon: 062 791320 ili se u istom terminu mogu kupiti lično.

Nema komentara

Napišite komentar