Autonomija: Pomozite da platimo politički motivisanu kaznu

autor: Odjek 169 pregleda 0

Portal Autonomija.info pozvao je građane da im pomognu da otplate, kako navode, politički instruisani kaznu od 400.000 dinara kojom su osuđeni presudom Apelacionog suda.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine navodi da je Autonomija pod "žestokom baražnom vatrom režima u Srbiji", zbog čega su primorani da zatraže finansijsku pomoć, jer jedino na taj način mogu da opstanu.

– Pored pretnji smrću koje neprestano dobijamo i koje su orkestrirane sa izjavama pojedinih visokih funkcionera režima, pored činjenice da niti jedna od pretnji – doslovno nikada – nije procesuirana, pored neprestanih tabloidnih laži i uvreda zahvaljujući kojima su naši urednici i novinari dobili “status” državnih neprijatelja, pored mnogobrojnih drugih problema sa kojima se svakodnevno susrećemo u radu i životu – sada smo skandaloznom i više nego očigledno politički motivisanom presudom Apelacionog suda u Beogradu, osuđeni da platimo nešto manje od 400.000 dinara po jednoj besmislenoj privatnoj tužbi – navode u NDNV, koje je izdavač Autonomije.

Inače, Autonomija je medij civilnog sektora koji se finansira isključivo preko namenskim projekata. Oni bi ovu kaznu trebalo da plate do 30. maja.

– Opravdano se plašimo da će ovakvih sudskih presuda biti u narednim mesecima još. I ne samo sudskih presuda nego i raznih drugih vrsta finansijskog i svakog drugog iscrpljivanja. Režim će pravosuđe i druge “resurse” sve više koristiti kao batinu protiv “neposlušnih” medija. Ovaj režim je osvedočeni neprijatelj medija i slobode uopšte – navodi se u saopštenju NDNV-a.

Novac se može uplatiti preko PayPal-a ili preko računa:

Primalac: Nezavisno društvo novinara Vojvodine – NDNV
Zmaj Jovina 3/1, 21000 Novi Sad
Svrha uplate: donacija
Broj dinarskog računa
250-2060000665060-95

Nema komentara

Napišite komentar