STUDENTI FAKULTETA TEHNIČKIH NAUKA POSETILI DEČIJE SELO

autor: Božidar Milovac 0

Studenti sa odseka Ljudski resursi, u okviru predmeta Korporativna društvena odgovornost, zajedno sa profesorkom Ljubicom Duđak posetili su dečije selo ,,Dr Milorad Pavlović'' 16. decembra ove godine i u okviru ove posete su za decu pripremili veliki broj aktivnosti i igara kao i značajan broj novogodišnjih poklona i uspomena. 

Foto: Sanja Radivojević

-Cilj naše posete bio je da budemo društveno odgovorni, da provedemo kvalitetno vreme sa decom, da se zabavimo, družimo a ujedno budemo odgovorni i humani. Za decu smo pripremili kreativnu radionicu sa nekoliko igrica. Pored brojnih društvenih igara, takođe smo i crtali, oslikavali šolje koje smo im kasnije poklonili kao svojevrsnu uspomenu a pripremili smo im bedževe kao još jedan od poklona – istakla je studentkinja sa ovog odseka Sanja Radivojević. Istakla je da su svi studenti bili oduševljeni ovom akcijom te je dodala i:

-Deca su bila veoma kreativna, pokazali su interesovanje za sve igre, bili su radosni zbog našeg dolaska, druženja, razgovora, igre, što je nama posebno značilo. Obećali smo im još jedno druženje na proleće i mnogo se radujemo tome. 

Ovaj događaj je bio podjednako koristan i za studente, kojima je ovo jedna od prilika za praktičan deo nastave koliko je bio zabavan i edukativan za decu koja su dobila priliku da nauče nešto novo kroz samo par sati i kroz neke igre. 

Profesorka Ljubica Duđak je u prethodnih par godina nekoliko puta vodila studente u ovo dečije selo. Ona smatra ovo najboljim načinom za praktično obrazovanje koje je istovremeno društveno korisno. Deca se ovih poseta sećaju i zbog toga željno isčekuju nove te se očekuje da ova akcija postane tradicija studenata sa odseka Ljudski resursi. 

Nema komentara

Napišite komentar