Dejan Jakšić novi rektor Univerziteta u Novom Sadu

autor: Z. S. 0

Profesor doktor Dejan Jakšić izabran je za rektora Univerziteta u Novom Sadu.


Foto: Univerzitet u Novom Sadu

Savet Univerziteta je, između ostalog, izabrao i prorektorski tim, koji čine prorektorka za nastavu Sanja Podunavac Kuzmanović (Tehnološki fakultet), prorektor za nauku Stevan Stankovski (FTN), prorektor za finansije i organizaciju Vladislav Zekić (Poljoprivredni fakultet) i prorektor za međunarodnu saradnju Dejan Mandić (DIF).

Dejan Jakšić, inače profesor na Ekonomskom fakultetu, poručio je da planira da usmeri rad Univerziteta ka realnim potrebama društva, a pre svega ka tržištu rada. On smatra da Srbija ne bi sme da se pretvori u tržište jeftine radne snage, zbog čega mora da se radi na razvoju znanja i veština koje doprinose boljitku mladih, industrije i celog tržišta.

Iako je u svom prvom zvaničnom govoru kao novi rektor govori o studentima i uslovima studiranja, on se nije osvrnuo na temu koja studente najviše zanima, a tiče se ukidanja dodatnih troškovao studiranja.

Podsetimo, dosadašnji rektor Dušan Nikolić je početkom 2017. godine najavio da će dodatni troškovi biti ukinuti, ali se to do danas nije dogodilo.

Nema komentara

Napišite komentar