OK Partizan ponovo prvak posle 12 godina!

autor: Tamara Lacko 0

U poslednjoj utakmici finala plej-ofa odbojkaški klub Partizan pobedio je ekipu Vojvodine sa 3:1 i tako osvojio titulu u Superligi Srbije. 

Foto: Tamara Lacko

Nakon šest godina, Vojvodina više nije šampion Srbije. U odlučujućim utakmicama, ekipa predvođena trenerom Bojanom Janićem pobedila je ekipu Vojvodine i tako osvojila sve, Superkup, Kup Srbije i Superligu. Partizan je dobio seriju rezultatom 3:0, a poslednja utakmica odigrana je u maloj sali Spensa gde je konačni rezultat bio 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16). 

Iako su Novosađani dobro otpočeli utakmicu i osvojili prvi set, to ipak nije bilo dovoljno. Crno-beli pronašli su ritam, osvajali bitne poene u završnici setova, a dobrom igrom Milije Mrdaka i Luke Tadića, osvojila su naredna tri seta. 

Kada govorimo o poenima, kod Partizana najbolji je bio Mrdak sa 19, Tadić sa 21, Gruvaeus sa 12 i Bjelica sa 9 poena, a u redovima ekipe Vojvodine istakli su se Mehić sa 17, Parapunov sa 10 i Rudić i Krsmanović sa po 8 poena.

MVP utakmice proglašen je korektor Partizana Milija Mrdak.

„Stvarno nisam svestan uspeha koji smo napravili. Dolaziš u Novi Sad i vodiš 2:0. Koliko god ja pričao da je to samo jedna utakmica, mi smo razmišljali o svakom poenu. Ne mogu da kažem da je Vojvodina bila loša ili dobra, ali mi smo na početku bili stegnuti, što je potpuno prirodno. Drago mi je da smo taj pritisak uspeli da izneseno i da smo posle bili bolji. Ovo je strahovito dobra grupa momaka i sa te strane mi je žao što je kraj sezone.“, izjavio je trener Bojan Janić za portal Superlige Srbije. 

„Jednostavno, u tim nekim momentima kada se lome setovi, Partizan je bio smireniji i hrabriji. Odigravao je bolje neke lopte i onda im je to jednostavno, psihički im davalo samopouzdanje i oni su iz toga crpeli samopouzdanje da se podižu i igraju bolje.“, izjavio je Slobodan Boškan, dosadašnji trener Vojvodine za RTV. 

Nema komentara

Napišite komentar