Audicija za glumce i glumice u dokumentarnoj pozorišnoj predstavi

autor: M. S. 0

Raspisan je poziv za mlade glumce i glumice iz Novog Sada, koji imaju između 18 i 28 godina, a koji žele da rade na dokumentarnoj pozorišnoj predstavi čiji je radni naziv „Ekstremizam“. Predstava će nastati kroz kreativni proces, te se ohrabruju oni koji žele da istražuju u pozorištu da se prijave do petog oktobra.

 

 

Jedini okvir sa kojim se kreće u proces jeste tema predstave - ekstremizam. Šta je to ekstremizam, zašto postoji i koji su njegovi okidači, koji su razlozi zašto neko postaje ekstremista, koji su razlozi zašto neko odustaje od ekstremizma, zašto je ekstremizam u porastu u svetu i u Srbiji, zašto su mladi laka meta – pitanja su na koja će predstava pokušati da odgovori.

 

Od izabranih glumaca i glumica očekuje se da sredinom oktobra započnu rad na predstavi, koji će trajati do sredine decembra i obuhvatiti niz aktivnosti i svakodnevno angažovanje. Izabrani kandidati i kandidatkinje biće pozvani na audiciju koja će se održati 7. oktobra 2018. godine.

 

Reditelj Vojkan Arsić kreiraće predstavu kroz isktraživački i umetnički proces koji treba da artikuliše znanje, stavove i ponašanje mladih iz zajednice, aktivista i umetnika na i o ovoj temi.

 

Predstava se realizuje u produkciji Evropske prestonice mladih 2019, Evropske prestonice kulture 2021 i Centra E8.

 

Prijavite se putem linka: https://goo.gl/forms/xJi5PC1S55cx6bft1

Nema komentara

Napišite komentar