Održana prva ovogodišnja Cvetna pijaca u Novom Sadu

autor: Ana Čule 0

Na platou ispred Spensa održana je Cvetna pijaca koju već dugi niz godina organizuje udruženje Pokret gorana grada Novog Sada.

Građani već više od 20 godina imaju priliku da redovno posećuju ovu manifestaciju. Pored raznovrsnog zelenila i biljaka raznih vrsta, posetioci imaju priliku da videi razne sitnice i ručne radove koje su pravili kreativni izlagači. Naravno,priliku uvek dobiju i proizvođači meda i zdravstveno bezbedne hrane. Prema rečima organizatorke, glavni motivove manifestacije je da se podrže izlagači, posebno početnici u ovom poslu, jer ova organizacija i te kako može da podstakne njihov posao. Organizatorka ističe da su svi zainteresovani izlagači u obavezi da se prijave na sajtu Pokret gorana grada Novog Sada i na vreme rezervišu svoje mesto jer je prostor na platou ispred Spensa ograničen. Izlagači su i ovaj put imali priliku da predstave svoje cveće kao i ostale proizvode. Pored toga što posetioci kupuju cveće od izlagača, prisutno je druženje, pružanje saveta vezanih za uzgoj biljakai dobra komunikacija između izlagača i posetilaca. Izlagači ističu da pored stalnih mušterija uvek upoznaju nove kupce koji se rado vraćaju na tezgu. Posećenost na Cvetnoj pijaci je velika i to svakom izlagaču veoma znači, jer je ovo pre svega mesto na kom se ljudi upoznaju i saznaju informacije koje su od velikog značaja za uspešno uzgajanje  biljaka u kućnim uslovima.

Izbori su veliki, od cveća za kućne uslove, za bašte, lekovito bilje kao i začinsko i aromatično bilje, a uz sve to i sva oprema za hortikulturu. Građani Novog Sada imaju priliku da na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, bašti, balkona, kuća i stanova. Iz Pokreta gorana Novog Sada poručuju da će termini za održavanje Cvetne pijace biti petkom i subotom u toku aprila i maja, a ulaz je za sve posetioce besplatan.

Nema komentara

Napišite komentar