Filmovi i predavanje na temu vizuelne antropologije

autor: M. S. 0

Poslednji događaj u ciklusu „Dani vizuelne antropologije“, koji se realizuje kroz program „Lokomotiva 2018“, održaće se u utorak, 11. decembra u prostorijama omladinskog udruženja Dom b-612 (Svetozara Miletića 40) sa početkom u 18 časova.

Photo: Lokomotiva mladih Novog Sada

Kao i prethodna dva, i završni događaj podrazumeva projekcije filmova nastalih u okviru Škole Vizuelne Antropologije, diskusiju sa autorima i autorkama filmova, ali i kratko predavanje. Ovog puta projekcija će obuhvatiti 7 kratkih filmova, koji su nastali na prvoj međunarodnoj Školi u julu 2018. godine, a predavanje će se fokusirati na same tehnike i aspekte antropološkog filma, kao i na načine funkcionisanja Škole Vizuelne Antropologije i Centra za Vizuelnu Antropologiju.

Publika će imati priliku da pogleda filmove: „Boat Stories“ (Sasha Ihnatovich, Zoltan Ka, Jasmina Mustafić, Savyasachi Anju Prabir), „Fragmentos” (Rebecca Higgins, Tamara Jecić, Yuri Martinez, Andrea Probst, Nicolina Sangs, Ana Stanojević), „Belgrade is blue like an orange“ (Antonin Blanc, Duygu Topcu), „Muddy stories“ (Kristijan Vojnić, Isidora Pekić), „Snimaš li Tita ili mene“ (Marigo Antov, Helena Vodopija, Vigor Vukotić, Darko Popovski), „Stolen Footage“ (Sasha Ihnatovich, Zoltan Ka, Georgina Karadjovska, Jasmina Mustafić, Savyasachi Anju Prabir) i „Tijana“ (Marijana Paquin).

Program je besplatan i namenjen svima koji su zainteresovani za društvene nauke, film, ali i interdisciplinarne pristupe naučnom istraživanju. Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili na Fejsbuk stranicama Lokomotiva mladih Novog Sada i Dom b-612 i Visual Anthropology Center.

Pre razgovora i filmskih projekcija, sa početkom u 17 časova, u okviru „Lokomotive 2018“ biće organizovan još jedan događaj – „Dan otvorenih vrata“, koji će mladima i neformalnim grupama pružiti mogućnost da se upoznaju sa omladinskim udruženjem Dom b-612, koje je domaćin programa „Dani vizuelne antropologije“.

Više o „Danima otvorenih vrata“ dostupno je na Fejsbuk događaju.

Program „LOKOMOTIVA 2018“ realizuje udruženje „HMM...“ u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad“ i „Centra za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“. Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Nema komentara

Napišite komentar