Ovogodišnji EXIT festival – za svakog po nešto

autor: Nina Jović 0

 

 

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula, a na brojne bine smeštene na Petrovaradinskoj tvrđavi zakoračiće velike svetske zvezde kao i dobro poznata regionalna imena.
Na svetski dan muzike, 21. juna Exit je objavio celokupan program, a sudeći po hedlajnerima i drugim izvođačima koji će nastupiti na festivalu, ukrstiće se različiti zvukovi i publika će imati prilike da čuje raznovrsne žanrove.


Glavna bina
Na glavnoj bini nastupiće legendarni australijski rok bend Nick Cave & The Bad Seeds za sve ljubitelje autentičnog alternativnog rok zvuka. Publika će imati prilike da po treći put na Exitu prisustvuje nastupu Nick Cave-a koji je u javnosti poznat i kao vanvremenski tekstopisac, a u ovom sastavu se pojavljuje drugi put. Među hedlajnerima su i izvođači novije generacije muzike poput reperke Iggy Azalea-e, Calvin Harris-a, Afrojack-a i Zhu koji donose novi elektrosnki zvuk. Uz njih će na ovu binu stati  i drugi priznati nosioci svetskih hitova, James Arthur, Masked Wolf, Ofenbach, Disciples, Jax Jones, Joel Corry, Shouse.
Za obožavaoce jačeg zvuka poput hevi metala, det metala, grajnd kora i panka nastupiće Napalm Death, Molchat Doma, Sepultura, Downstroy i Alitor.
Pored poznatih imena sa strane scene na glavnoj bini Exita nastupiće i regionalni izvođači među kojima je Senidah, ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji Konstrakta, 30zona iz Hrvatske i mnogi drugi.


mts Dance Arena
Na mts Dance Areni posetioci će ove godine dočekivati jutro uz izvođače koji će se potruditi da ples ne stane ni po izlasku sunca, a to su Boris Brejcha, di-džej i producent iz Nemačke, Maceo Plex, Adam Beyer, Denis Sulta, ANNA, Eli Brown. Uključujući i Stephana Bodzina, Monolink-a, Satori-a koji će nastupiti poslednjeg dana u nedelju, a za zatvranje ovog stejdža i celog festivala ove godine zadužen je dvojac ARTBAT.


Visa Fusion
Na Visa Fusion stejdžu nastupiće prepoznatljivi izvođači različitih muzičkih žanrova, a program je sastavljen za široku publiku budući da će se izvoditi hitovi rok, pop, hip hop i alternativne scene kako iz Srbije tako i iz čitavog sveta. Neki od izvođači koji će doprineti doživljaju festivala nastupom na ovoj bini su Marky Ramone, Blind Channel, Coach Party, Orthodox Celts, Artan Lili, Marčelo, Bojana Vunturišević i KOIKOI.
Program na ovoj bini pojačaće i Bassivity ekipa u Showcase nastupu, kombinacijom popa i trepa predstaviće se Zoi, Rouzi, Teya Dora, Brzo Trči Ljanmi i drugi, a sa rep i trep scene nastup za posetioce prirediće Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Smoke Mardeljano i ostali izvođači.

 

Pored svima poznatih velikih bina, festival će upotpuniti i one manje ali takođe vrlo posećene poput Explosive bine, Gang beats, Pachamama, Wenti Wadada Positive Vibrations Reggae, X-bass Pit, Silent Disco, Aqua Viva Latino, a ove godine posetioci će imati prilike i da obiđu novu binu posvećenu house zvuku.

 

Nema komentara

Napišite komentar