Avantura koja daje krila

autor: Snežana Vukašinović 0

Avanturistička trka „Red bul, možeš li uspeti?” (Red Bull, can you make it?) počela je juče sa šest lokacija u Evropi i trajaće do 19. aprila. Ukupno 165 timova od po tri studenata, moraće za nedelju dana, koristeći limenke Red bula kao valutu, i svoje sposobnosti, da pređu preko hiljadu kilometara i stignu u Pariz.

(dutimes.com)

Zadatak timova je da pređu minimalno šest od 45 kontrolnih tačaka, gde će ih čekati razni izazovi koje moraju da pređu kako bi dobili nove limenke.

Prijava za takmičenje trajala je do februara, gde su izabrana i dva tima iz Srbije: Hasl (Hustle) koji čine tri momka i predstavljaju Univerzitet u Novom Sadu, i ženski tim Bed Sisters (BadSisters) ispred Univerziteta u Beogradu.

„Nema lepšeg osećaja od toga da prezentuješ svoju naciju. Odgovornost je velika, što je razlog više da se trudimo da nikoga ne izneverimo, i da pre svega, sve dobro zabavimo”, izjavila je za sajt Red bula Anja Stefanović, jedna od predstavnica tima iz Beograda.

Rangiranje timova će se sastojati od tri kriterijuma: izazovima na kontrolnim tačkama, praćenju tima na društvenim mrežama i izvršavanju zadataka sa „liste avantura”.

Predstavnike naše zemlje, kao i ostale timove, možete pratiti na www.redbull.tv i na Fejsbuku putem linka www.facebook.com/events/1636547843273654 .
 

Nema komentara

Napišite komentar