Trening o dezinformacijama u Novosadskoj novinarskoj školi

autor: 166 pregleda

Novosadska novinarska škola 20. i 21. decembra u Novom Sadu organizuje trening o dekonstrukciji dezinformacija za studente novinarstva iz Novog Sada, Beograda i Niša kao i za druge zainteresovane mlade novinare.Učesnici će na treningu steći praktične veštine u identifikaciji dezinformacija i monitoringu izvora lažnih informacija. Učesnici će biti osposobljeni da identifikuju mreže dezinformacija, da pronađu autentičan izvor neke izjave, priče i tvrdnje, da prepoznaju lažne naloge na društvenim mrežama, da verifikuju autentičnost fotografija i video zapisa i da izveštavaju o lažnim vestima. Trening je dizajniran tako da učesnicima pruži znanja o ovoj temi kroz primere, dostupne onlajn alate i iskustva novinara koji rade na dekonstrukciji lažnih vesti".

Predavači na treningu biće saradnice Novosadske novinarske škole i novinarke redakcije Fake News Tragač.

Novosadska novinarska škola pokriće troškove puta za učesnike van Novog Sada, kao i troškove smeštaja za učesnike iz Beograda (petak na subotu) i Niša i udaljenijih mesta (petak na subotu ili dve večeri ako je neophodno). Obroci i osveženje za učesnike biće organizovani takođe na treningu. Učešće je besplatno.

Molimo Vas popunite uredno sledeću prijavu. Sve informacije koje ovde ostavljate dostupne su organizatorki treninga iz Novosadske novinarske škole. Vaši lični podaci kao što je ime i prezime, broj telefona i imejl adresa su potrebni organizatorki koja će Vas kontaktirati i obavestiti da li ste primljeni na trening kao i da Vas obavesti o vremenu, adresi na koju treba da dođete i drugoj logistici.

Sva pitanja koja imate možete poslati na mejl organizatorke [email protected] ili pozvati Novosadsku novinarsku školu na broj + 381(0)21/42 41 64

Rok za prijavu na trening je 9. decembar, a upitnik se nalazi na linku: https://cutt.ly/Qe3zhTi

Izvor: Novosadska novinarska škola

    Napišite komentar