Poslednji vikend festivala arhitekture “oktobarh”

autor: Iva Gajić 103 pregleda

Završava se četvrti po redu festival arhitekture “oktobarh”.

Poslednji vikend festivala donosi nešto drugačije. Danas ćete moći prisustvovati događaju OK Talks, koji će se održati u Amfiteatru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina “SPENS” od 16 časova. Ovaj događaj zamišljen je u vidu kratkotrajnih prezentacija/predavanja ljudi koji se bave arhitekturom i drugim umetnostima, a ulaz je besplatan.

Oktobarhska konferencija održaće se sutra i prekosutra od 11 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na njoj će predavati arhitekte čiji su projekti priznati u celom svetu.

U nedelju u Domu b-612 održaće se izložba radova sa radionice “sloboDA”, gde su studenti i studentkinje imali priliku da na kreativan način izučavaju i konceptualno reše prostorne probleme glavnog novosadskog trga. Otvaranje izložbe rezervisano je za 19.30 časova, a već u 20 časova u istom prostoru na programu je zvanično zatvaranje festivala, a nakon toga sledi žurka.

Četvrti “Oktobarh” održavao se tokom svih vikenda oktobra na različitim lokacijama i obuhvatao je obilazak petnaest arhitektonski značajnih objekata uz vodiča, projekcije i diskusije o dokumentarnim i igranim filmovima u vezi sa arhitekturom, urbanizmom i dizajnom, te tribinu sa ljudima iz prakse, kao i predavanja domaćih i regionalnih eksperata. Festival arhitekture, dizajna i umetnosti “Oktobarh” postoji od 2016. godine i organizuju ga studenti arhitekture Fakulteta tehničkih nauka.

    Napišite komentar