Otvaranje izložbe “Otključano iz duše”

autor: Valentina Doderović 0

U ponedeljak, 14. decembra, od 12 časova u Kulturnoom centru LAB u Novom Sadu, biće održana izložba radova “Otključano iz duše” koju su pripremili korisnici doma za odrasle i starije “Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac“ iz Novog Bečeja.

Foto: Fejsbuk Kulturni centar LAB

Izložba je prodajnog karaktera, podržana i realizovana putem projekta “Svetlo sam ja”, a glavni partner na projektu je MentalHub, psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici. Kroz događaje koje organizuju žele da približe zajednici kako izgleda život ljudi koji imaju probleme u psihosocijalnom funkcionisanju.

Korisnicima doma za odrasle i starije zaposleni posvećuju punu pažnju, svako u domenu svoje struke. Kroz radnu terapiju putem veoma raznovrsnih aktivnosti čine da korisnici kroz stvaranje, kreativni rad, druženje, maštanje imaju ispunjen dan. Zahvaljujući likovnoj sekciji, korisnici imaju priliku da različitim tehnikama stvaraju nova umetnička dela, nekad tematska, ali najviše ona motivisana ličnim potrebama koja su i predstavljena na izložbama “Otključano iz duše”.  

Zbog okolnosti nastalih usled pandemije Korona virusa, slikari nisu u mogućnosti da rade zajedno, te slikaju po sopstvenoj inspiraciji u svojim kućama, a radove će premijerno dostaviti na ovu izložbu.

Dom “Sveti Vasilije Ostroški- Čudotvorac” dobio je ime po svecu, ali pod različitim nazivima postoji još od perioda pre Drugog svetskog rata. Od samih početaka doma, korisnici njegovih usluga su osobe lošijeg materijalnog stanja koje imaju i mentalne poteškoće.

Nema komentara

Napišite komentar