Muzika ponovo okupira Petrovaradin: Počinje 23. Festival uličnih svirača

autor: Aleksa Ćirić 0

"Fesival uličnih svirača" ("Gradić fest") ponovo će se održati u Novom Sadu, u podnožju Petrovaradinske tvrđave od 24. do 26. avgusta i to 23. put po redu.

Foto: "Festival uličnih svirača"

"Veliki broj umetnika različitih profila, prvenstveno muzičara, iz Srbije, regiona, nastupiće 24, 25. i 26. avgusta na brojnim punktovima 23. izdanja tradicionalnog okupljanja najboljih predstavnika ulične umetnosti i srodnih izvođačkih disciplina." stoji u saopštenju organizatora.

Ove godine posetioci će imati priliku da vide preko 100 umetnika iz mnogih oblasti kao što su muzika, ples, pozorište... Nastupiće mnogi umetnici i grupe, ne samo iz Srbije već i iz drugih evropskih država, a ovaj put to su Bojana Vunturišević, Filip Baloš, Ivan Jegdić, Funk Shui, Dolores, MKDSL kao i brojni umetnici iz Italije, Španije i Nemačke. Program traje 3 dana i počinje u popodnevnim časovima, a trajaće do ponoći.

"Ulični svirači" sa svojom tradicijom, koja je započela 2000. godine, predstavljaju okupljanje profesionalaca i amatera iz raznih oblasti umetnosti koji će nastupati u Gradiću, odnosno ispod tvrđave. Pored toga postoje različiti programi predviđeni i za decu.

 

Nema komentara

Napišite komentar