Drugi dan "Gradić festa": Još više pozitivne energije, ljudi i sadržaja

autor: Aleksa Ćirić 0

Nastavlja se kulturni program na Petrovaradinu u sklopu „Festivala uličnih svirača“. Druge festivalske noći, 25. avgusta, još više umetnika i publike se okupilo u podnožju Petrovaradinske tvrđave.

Foto: Aleksa Ćirić

Veče je počelo nastupima španskog umetnika El Loren, kikindskim bendom „La La“ i muzičarom iz Severne Makedonije Dejanie-om. Najposećeniji nastupi ove večeri, kao i prethodne, bili su na glavnoj bini ispred Beogradske kapije, a druge večeri ovog festivala sa nje su nastupili bendovi „Broodmen“, „Oxajo“ i „Funk Shui“. Publika je bila mnogobrojna tokom sva tri nastupa, a različiti žanrovi, ritmovi i energije koji su ovi bendovi ponudili, upotpunjuju sliku „uličnih“ svirača koji se trude da predstave širok spektar autora na muzičkoj sceni i Srbiji kao i van nje.

Foto: Aleksa Ćirić

Ove večeri otvoren je i novi punkt koji nosi ime „Krug“, a da prvi na njemu nastupi imao je priliku kantautor iz Novog Sada, „The White Feathers“. Još jedan od noviteta u odnosu na premijerno veče je Gradski bioskop na kom su bile pojekcije više kratkometražnih filmova sa festivala „Filmski front“ i jedan dugometražni film „Oaza“, a koga potpisuje Ivan Ikić.

Foto: Aleksa Ćirić

Na ostalim punktovima takođe nije manjalo publike, dobre energije i zabave. Ivan Jegdić, Dejanie, Nikola Ulemek, Dojo, Fairdrum, samo su neki od umetnika koji su zabavljali publiku na punktu u Štrosmajerovoj ulici.

Posetioci koji su prve večeri propustili nastupe Mišela Rošika, „Rusty Brass“ benda ili da pogledaju predstavu „La Famiglia Mirabella“ za to su ponovo imali prilike na Trgu prote Mihaldžića.

Foto: Aleksa Ćirić

Najupečatljiviji utisak ove večeri je svakako ogroman broj umetnika, raznovrstan program i različitost žanrova. Za poslednje veče najavljeno je upravo to, samo u još većem broju i upečatljivijem doživljaju, jer kako sami organizatori kažu "treba završiti ovakav festival na visokoj noti".
 

Nema komentara

Napišite komentar